Madarak

1 hónapos ara papagájbébi szokatlanul viselkedik: szaporán veszi a levegőt, gyönge a hangja, az orrnyílása pedig bepirosodott.

kategória Madarak
Kérdező Crystalheart

Kérdés

T. Dr. Háziállat!

Nagyjából 1 hónapos ara papagájbébi szokatlanul viselkedik: szaporán veszi a levegőt, gyönge a hangja, az orrnyílása pedig bepirosodott. Valami légzőszervi megbetegedést gyanítunk... Mivel kezelhetnénk? Az interneten az Enrobioflox 10% nevű antibiotikumot ajánlotta egy papagájos oldal, de egyrészt nem tudom, hogy ilyen kis madárnak adható-e (és ha igen, milyen dózisban, jó-e neki a baromfira javallott), valamint bizonyára van több készítmény is, és esetleg lehet alkalmasabb is. Régebben a páváknak tilozin hatóanyagú gyógyszert adtunk megfázásukkor, de ezeket sem írják papagájra. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Az Enrobioflox szélesspektrumú antibiotikum, számos baktérium ellen hatékony. De bármilyen kezelés előtt azt ajánlom, hogy szakértő állatorvossal nézesse meg a madarat( pl. Dr.Beregi Attila). Lehet baktérium fertőzése is, amit vizsgálat után célzottan, hatékonyan kezelhet, de okozhatja más probléma is tüneteket.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »