Madarak

Baromfijaim tyúktetvesek. Mivel kezeljem?

kategória Madarak
Kérdező pici8188

Kérdés

Tisztelt Dr.Háziállat!

A Baromfijaim nagyon tyúktetűsek. Annyira, hogy egy 4 hónapos csirkémet teljesen legyengítve találtam mire rájöttem, hogy a tyűktetű okozza. (Mivel a falunkban több helyen is előfordult már, és javasolták nézzem meg tüzetesen az állományt.) Mit tudok neki itthon adni, amitől nem pusztul el? Folyamatosan adom neki a kamilla teát, inni még iszik, de enni nem tud, tiszta nyomorék ,mintha lebénult volna nem tud lábra állni, és a fejét sem bírja el. Mi a teendő ilyenkor?

Válaszát előre is köszönöm: Gelencsérné Anna

Válasz

Kedves Anna,

ha valóban tyúktetű, akkor többek között a Bio Kill, a Piret Mix és az Insecticid 2000 tartalmazza azt a hatóanyagot, ami hatásos lehet tyúktetű ellen. Mindhárom szabad forgalmú irtószer. A permetezhető változatokkal lehetne kezelgetni, de igazából Csak a komplex védekezés eredményes.

Komplex védekezés alatt az állomány egyszerre telepítése és eltávolítása, a higiénikus takarítás és fertőtlenítés, a felületek résmentesítése és vegyszeres kezelése, az új állomány mentessége. a berendezés mentesítése egyaránt fontos. Ha csak egy is nem valósul meg maradéktalanul, akkor már lőttek az eredménynek!

Bővebb információ >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »