Madarak

Miért ilyen félős a rozella pennant papagájom?

kategória Madarak
Jelleg Egyéb
Kérdező davidd17

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat! 1 Hónapja nagyszüleimtől kaptam egy rozella pennant papagájt. Már e madár előtt volt egy nimfpapagájom, de elkapott egy betegséget, és belepusztult :S ... A madár ablak alatt van. Néha rájön olyan roham, hogy nyugisan csendben üldögél a kalitkában, beszélek neki, és egyszer csak elkezd olyan éles rikitozó hangon kiabálni. és hiába csinálok akár mit, folyton csak kiabál... majd emgnyugszik. A hintától a kalitkában retteg.

Kiengedtem repülni, mert folyton rángatta a kalitkát. Kirepült, rászoktattam őt egy botra. Most annak segitségével mindenhonnét le tudom őt szedni ha rosszat csinál, vagy nem kivánatos helyre ül. Nagy nehezen elértem hogy a kezemre üljön. és még mindig fél, és ijedezik, mindin kis pisszenéstől. nem tudom mitévő legyek. ja és még valami. a jobb lábán, a hoszabbik ujján nincs köröm. mióta meghoztuk azóta várom hogy nőjön, és semmi változás. Az első hoszabb lábujján, és a hátso lábujján nincs köröm. Kérelk segits. David

Válasz

A rozellafélék általában nehezen szelídíthetők (pl.a nimfák többségéhez képest). Idősebb példányok esetén, nem is mindíg jár sikerrel a szelídítési kísérlet. Vagyis sok türelem és tolerancia szükséges. A karomhibák általában maradandók. A karomhiány azt jelzi, hogy más madarakkal huzamosabb ideig lehetett egy légtérben (szomszéd volierben), ezeknek a csípéseit viseli magán. Ettől még teljes életet élhet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »