Madarak

Fokhagymával féregteleníthetem a galambomat?

kategória Madarak
Kérdező gfero

Kérdés

Üdvözletem. A galamboknak adok 1 héten 1 nap egy turmixot ami 2 fej foghagyma összeturmixolva 1 fej vöröshagymával és összekeverve 0,5 liter almaecettel .1 kanállal adok 1 liter vízhez állítólag jó féregűző . utána 3 napig adok jolovittot 1 ml 1 liter vízhez meg 3 nap almaecetet 4 ml 1 liter vízhez .ezt jónnak tartja? és lehet ugyanígy adni a fürjeknek is ? .milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet adni a fürjeknek és galamboknak ?...köszönöm

Válasz

A fokhagyma vérkeringést javító, féregűző hatása ismert, az almaecet a bélflóra baktériumállományát gyéríti. Rendszeres táplálék kiegészítőként használhatók, de erős fertőzés esetén nem váltják ki a gyógyszeres kezelést. A Jolovit megfeleő összetételű multivitamin készítmény, de kellemetlen íze miatt nem igazán kedvelik a madarak. Ezért jó a több napos itatás, mert egy napos esetén inkább hajlamosak szomjazni.

Javaslom heti 1-2 nap probiotikumos víz itatását, a Laktiferm nevű készítmény például kiváltja a Jolovitot is, a madarak pedig szeretik, mivel szőlőcukor a vivőanyaga. A fürjek, házigalambok elsősorban magevők, így a száraz mag, illetve granulált táptakarmány áztatott, csírás és félérett magokkal, zsenge borsóval, kukoricával egészítendő ki. Etethető többek közt sárgarépa, alma reszeléke is, de, hogy mennyire fogják fogyasztani a madarai, az teszteléssel fog kiderülni. A téli időszakban érdemes kerülni a túl változatos táplálást, mert, ha úgy érzik a madarak, hogy elmarad a vegetációs időszak az hosszútávon a tenyészeredmények romlásához fog vezetni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »