Madarak

Hasmenése van a hullámos papagájnak. Mit tegyek?

kategória Madarak
Kérdező Naoo

Kérdés

egyik lány hullámos papagájomnak az ürüléke sötétzöld, folyékony, és ahogy észrevettem a megszokottnál sokkal többször pottyantott. Nem tudom, hogy mi baja lehetne

Válasz

  1. Figyelje meg a papagáj viselkedését: Ha gyakran meglátja, hogy a papagájnak rendellenes széklete van (pl. folyékony vagy túl gyakori ürítés), ez arra utalhat, hogy hasmenése van.

  2. Helyezze át a papagájot egy kisebb kalitkába: Ha a papagáj hasmenése van, az ideiglenes elszeparálása egy kisebb kalitkába segíthet megfigyelni az étvágyát, az ürülék mennyiségét és az általános állapotát.

  3. Táplálkozás: Ellenőrizze a papagáj táplálkozását. Biztosítsa, hogy friss, egészséges ételt kapjon, például friss gyümölcsöket, zöldségeket és magokat. Tartsa távol az olyan ételt, amely potenciálisan irritálhatja a papagáj emésztőrendszerét, például fűszeres vagy zsíros ételeket.

  4. Víz: A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen. Friss, tiszta vizet kell biztosítani a papagáj számára, és rendszeresen cserélje ki.

  5. Állatorvos felkeresése: Ha a papagáj hasmenése továbbra is fennáll vagy rosszabbodik, az a legjobb, ha állatorvoshoz fordul. Az állatorvos meg tudja vizsgálni a papagájt, diagnosztizálhatja a problémát és előírhatja a megfelelő kezelést vagy gyógyszereket.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »