Madarak

Hogyan kezdjem a barátkozást a papagájaimmal?

kategória Madarak
Jelleg Viselkedés
Kérdező Jankec

Kérdés

5 napja van meg a 2 kis cuki hullamos papagájunk (sztem 2 fiu mert a csoruk kek) esznek isznak, azzal nincs baj, de csendesek, szegenyek olyan unalmasnak neznek ki. Ha kinyitom a ketrecajtot, felfigyelnek, ha csend van csak ott gubbasztanak.

2x vettuk ki oket kezzel, azzal nem volt ellenvetese de 5mp utan kirepul a kezbol, felmegy a szekreny tetejere, es ott bobiskol tovabb. Jatszottam neki youtuberol hullamos papagáj hangot, bolgog csiripelost, mar arra se reagalnak. Nagyon remelem, hogy nem betegek, a szivem megszakadna ertuk, de fogalmam sincs, hogyan tehetnem oket boldogga. Rengeteget olvastam mar, de egyik helyen "a"-t mondanak masik helyen "b"-t. :/ Hogyan lehetnek jobb kapcsolatban veluk?

Válasz

Ha esznek, isznak, akkor nem kellene őket zavarni az első napokban. Ülőrúdnak frissen vágott kérges ágat (1-2cm átmérővel), a kalit felső pontjára hintát, táplálék kiegészítésnek fürtös kölest kellene felkínálni. Ezekkel elfoglalják magukat. Amennyiben a gubbasztás tartós állapot marad, akkor állatorvosi vizsgálatra van szükség a probléma kiderítése céljából.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »