Madarak

Hullámosunk nem beszél csak eteti a hintáját...

kategória Madarak
Jelleg Viselkedés
Kérdező zommbee

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Hullámos papagájom 2 és fél éves fiú. Eleinte volt mellette 18 év körüli nimfapapagáj de ő múlt hónapban meghalt. Ezért egyedül maradt a hullámos. A nimfa csak kb 3 hónapot volt velünk előtte a hullámos egyedül volt és az a probléma , hogy megeszi az összes magot amit megpucol majd megeteti a hintát vele. Olvastam valahol, hogy ő ezzel azt jelzi, hogy majd eltudja látni a családot élelemmel.

A kalitka kipucolása után kb: 3 órával már a pucolt nyálas magkupac van a kalitka alján. Most már addig fajult a dolog, hogy beszélgetni se akar velünk, egész nap csak unatkozik és eteti a hintát. Kiszoktam engedni repülni de akkor is inkább csak a földről szedi a morzsákat és egyéb apró dolgokat. A magkupac nagyon büdös és nem tudom mit lehetne vele kezdeni de ez így nem mehet tovább.Az egész bot és hinta tiszta mag, minden nap pedig nem moshatom a kalitkát. Mit lehetne vele csinálni? Megszabadulni tőle semmi esetre mert szeretem az kizárt.

Mellékelek képet elég gusztustalan.

Válasz

A kalit alján lévő magok mennyiségéből ítélve lehet begyhurut is az okozó. Baktériumfertőzésre utal a bűzös szag is. Állatorvost kellene felkeresni vele, mielőtt párt venne hozzá.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »