Madarak

Hullámosoknál az első tojásrakásuk alkalmával mennyi tojás várható?

kategória Madarak
Jelleg Szaporodás
Kérdező Viki 36

Kérdés

Kedves Rácz Sándor!

Először is szeretném megköszönni a válaszát, és közbe a tojó hullámos papagájom meglepett a 3. tojással nemsoká utána vettem észre, hogy Önnek írtam. Egyébként nagyon szorgalmasan ül rajta és védi a tojásait. Sőt a hím se hagyja magára elég sok időt tölt vele az odúba főleg éjjel van bent a tojó mellet.

Nagyon bízok benne, hogy jó szülők lesznek. Már csak annyi kérdésem lenne, hogy a kisállat kereskedésbe mutatott az eladó olyan táplálékot, amit akkor kell adni nekik, amikor kikelnek a fiókák ezt adhatom-e nekik? és még annyit, hogy első tojásrakásuk alkalmával mennyi tojás várható? vagy ez változó?

Előző kérdés-válasz:
http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/madar/hullamos-papagaj-koltes-tojas/13384/

Köszönöm Viki.

Válasz

Kedves Viki!

A hullámospapagáj fészekalj általában 5-7tojásból áll. Idős madaraknál, standard hullámosoknál sűrűbben előfordul, hogy csak 3-4 tojást tojnak, de erejük teljében lévő madarak meglephetik a gazdájukat akár 10db feletti tojásszámmal is.

Lágyeleséget lehet házilag is készíteni (a legelterjedtebb lágyeleség reszelt sárgarépa-főtt tojás keveréke, változatosan kiegészítve ásványi anyagokkal, növényi és állat eredetű táplálékokkal), de miként a kereskedés eladója is mutatta, léteznek kész, szárított álagú készítmények is, melyeket víz hozzáadásával kell "tálalhatóvá" tenni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »