Madarak

Idős nimfa került hozzánk, mostanában sokat bóbiskol. Mivel erősítsük?

kategória Madarak
Jelleg Öregedés
Kérdező birdymile

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

Most már több mint két éve, hogy örökbefogadtunk egy idős nimfa tojót, aki elvesztette gazdiját. Sajnos a néni családja nem tudta megmondani, hogy a madár hány éves lehet, csak hozzávetőleges információt tudtak adni: eszerint 13 és 17 év között lehet (de még ez sem biztos). Nálunk "jó társaságban" van, két hullámos (egyik hím) és még egy nimfa tojónk van Fifin kívül.

Kedves, szelíd, de félénk madár (repülni egyáltalán nem tudott, mikor hozzánk került, nyilván nemcsak a kora miatt, hanem azért is, mert előző gazdája nem engedte ki a kalitkából, ezen természetesen változtattunk, így ő is "megtanult" repülni, igaz, csak rövid távokat képes megtenni és igen gyakran pontatlan a landolás), ha benyúlok a kalitkába, nagy sikoltozást csap, de azért ráül az ujjamra.

Néha éjszaka is "felsikít", nem tudjuk, vajon mi lehet ennek az oka. Alapvetően jól van, eszik, a széklete rendben, de az utóbbi időben rengeteget alszik, rezeg (melegítjük ilyenkor), láthatóan "nagyon megöregedett" , szinte ijesztő, ahogy bóbiskol, annyira "lóg a feje".

Szeretném megkérdezni, tudna- e ajánlani valamilyen roboráló homeopátiás szert, amitől a vitalitása valamennyire visszatérne. Nagyon megszerettük és nagyon fájna, ha elveszítenénk (bár tudjuk, hogy az ő életük is véges)!

Köszönettel: Kiss-Weszelovszky Nóra

Válasz

Az egyik legjobb immunerősítő a Vetri-DMG 30 ml, bár meglehetősen borsos az ára. Javaslom keressen fel egy madarakhoz értő állatorvost a pontos diagnózis céljából, vagy legalább a székletet vizsgáltassa be, hogy esetlegesen nincs-e benne feldúsulva valamilyen baktérium.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »