Madarak

Jákópapagájom tépi a tollát....

kategória Madarak
Jelleg Egyéb
Kérdező hepy

Kérdés

Kedves Szakértő!

Jákom tépi a tollát...Mi a teendő vagy gyógymód ? A madár 10 éves, nagyon barátságos, és módfelett okos! - már mindent megpróbáltam...Nincs erre valami gyógyszer??? Ez pszyhés probléma?

Köszönettel:Hepy

Válasz

Nincs jó hírem. A tolltépés kialakulása rossz szokássá válva nehezen kezelhető. Kaphatók különféle tolltépés elleni készítmények, de egyik sem igazán hatásos. Állatorvosi gallér felhelyezésével látszólag és ideiglenesen kinőhet a toll, de a gallér eltávolításával szinte biztosan újra kezdődik a probléma. Arról nem beszélve, hogy az intelligensebb papagájok, mint a jákókis idegrendszeri tüneteket fognak produkálni, annak arányában, minél hosszabb ideig van fenn a gallér. Nagy röpde, állandó elfoglaltság biztosítása lehet megoldás.

A pár vásárlása válik be leginkább, de csak akkor, ha szimpatikusak egymásnak, mert, ha nem harmonizálnak a helyzet csak tovább romlik. Mindezek a "megoldások" igen költségesek és nem biztos, hogy sikert hoznak. Ez esetben el kell fogadni, hogy okos madarad van, ha nem is túl szép.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »