Madarak

Napok óta sípol a nimfapapagájunk...

kategória Madarak
Jelleg Viselkedés
Kérdező kisfejes

Kérdés

üdv!

napok óta amikor feltakarjuk a nimfapapagájomat akkor folyamatosan csak sípol..gondolom azt akarja hogy menjek oda hozzá.. oda megyek fütyülök neki, de nem érdekli csak sípol tovább.. kitakarítottam a ketrecét adtam neki friss magot, friss vizet, még le is permeteztem langyos vízzel, ki is szoktam engedni, de csak sikítozik.. nagyon zavar anyukám vissza is akarja vinni amit én nem szeretnék mert már 3 éve megvan, és az idő alatt megszerettem, de az utóbbi 1-2 hétben csak sikítozik.. miért?

Válasz

A letakarásnak is oka lehetett, ha jól gondolom. Vagyis a rikoltozás korábban is jellemzője lehetett a madárkának. A kiabálás állandósulásának, feltehetőleg hormonális háttere lehet, talán pár vásárlásával megoldható. Persze erre nincs garancia, főként szelíd, emberhez kötődő madár esetén.

Lehet próbálkozni új, nagyobb kalitba költöztetéssel, lakásban szabadon tartással, fehérje és "E" vitaminban szegény étrenddel. Ha mindez néhány héten belül nem hoz eredményt, akkor több toleranciára, vagy a nimfa számára új lakóhelyre van szükség.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »