Madarak

Lehet béke a papagáj és a kutya között?

kategória Madarak
Jelleg Viselkedés
Kérdező Becu

Kérdés

Üdvözlöm.

Vettünk egy 3 hónapos Kis Sándor papagájt, aki jelenleg 2 hónapja él velünk. + hét ketrecfogság után szabadon engedtük a hálószobában (ahol lakik). Nagyon szépen megszokta a szabadságot, rengeteget repked, sokat csipog, aludni enni visszajár a kalitkába aminek mindig nyitva van az ajtaja.

Probléma:
Van egy nagytestű kutyánk, aki szintén a lakásban él, és szabad bejárása van mindenhová. Eleinte úgy tűnt barátkoznak, ám néhány napja fordult a kocka, és a papagáj meg akarja csípni, rá akar támadni. Felügyelet nélkül sohasem hagyom őket kettesben, a kutyát nem engedem 1 méternél közelebb, ha madár a ketrecen kívül van. Mit tegyek, hogy köztük békesség legyen? Mert nagyon félek, ha egyszer megcsípi, akkor kitör a háború. A kutyánk nem akarja bántani, kedvesen és érdeklődve közelíti, csóválja a farkát és szaglássza. Ha köztük van a ketrecrács, akkor a madár teljesen odaengedi magához közel, de nem viselkedik vele barátságosan. Minket, embereket nem enged magához ilyen közelségbe. A választ előre is köszönöm.

Válasz

Legfontosabb, hogy ne hagyják felügyelet nélkül a két állatot, ha nincs köztük a ketrec rács. Másrészt megjegyezném, ha a kissándor kalitja állandóan a képen látott módon a földön van, úgy ez állandó szorongást, bizonytalanságot fog számára okozni. A papagáj akkor érzi magát biztonságban, ha ülőrúdján kapaszkodva, legalább a gazdája fejével egy magasságban van.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »