Madarak

Miért viselkedik furcsán a papagáj a szájpad műtét után?

kategória Madarak
Jelleg Egyéb
Kérdező Rencsike87

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy két éves hím hullámos papagájom. Hétfőn este műtötték, mert lágyszájpad daganata volt, azt most teljesen leégették neki. Gázos altatással végezték a műtétet. Az a probléma, hogy kedden délután kb. 4 óra hosszát folyamatosan repkedett, ugrált, futkosott, elég furcsán viselkedett. Úgy viselkedett minta megbolondult volna… olyanokat csinált amit eddig soha, pl. bement az oduba, ott bent ücsörgött, a rácson lógva a lábai között átbukfencelt. Először azt hittem hogy éhes, mert kedd estig nem ehetett semmit. De adtam neki enni tojást, répát, salátát, de alig eszik…..kölest még kb. 5 napig nem lehet neki adni.

Mitől lehet ez hogy ilyen furcsán viselkedik? Lehetséges hogy az altatás károsan hatott rá?? Vagy ennyire fájhat neki?? Ma viszont mikor hazajöttem bent volt az oduba, és ott gubbaszt, fel van borzolva a tolla, szemei csukva. Amikor kijön az odúból akkor is csak esik-kel, nagyon gyenge, erőtlen. Miért van az hogy a műtét előtt soha nem ment be az odúba, most meg ott bent ül folyamatosan.?? Pedig nem is tojó papagáj. Az is aggaszt hogy elég minimálisat eszik…szinte alig. Mennyi időbe telik amíg meggyógyul egy ilyen műtét után?? Normális hogy így viselkedik, hogy egyik nap ugrál össze-vissza, másnapra meg erőtlen, gyenge és csak gubbaszt. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Rencsike 87, szükségünk lenne az e-mail címére, ugyanis egy olvasónknak is hullámos papagája van és szeretne önnel konzultálni. Köszönjük a segítségét! Kérem az e-mail címét küldje ide:

Cecilia.Petrus@informmedia.ro

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »