Madarak

Fehér postagalambjaim állandóan veszekednek.

kategória Madarak
Jelleg Viselkedés
Kérdező shephia1

Kérdés

Fehér postagalambjaim állandóan veszekednek. Úgy a hím mint a tojó, nemtudom, hogy mitévő legyek. Szerintem a "brukkolásuk" alapján összeált 2hím .Válaszát előre köszönve maradok tisztelettel.

Válasz

Kedves Kérdező!

A kérdéséből nem derült ki, hogy hány galambról van szó, és milyen az ivar arány a dúcban, illetve hogy télire szétszedte-e már a párokat. Ha még együtt vannak a párok a dúcban, és több a hím, mint a tojó, akkor több a veszekedés is. Postagalamboknál viszonylag ritka, hogy 2 hím párba álljon, főleg ha tojók is vannak a dúcban. Előfordulhat azonban az is, hogy egy hím több fészket szeretne foglalni, amiből szintén veszekedés van. Ebben Az esetben érdemes lenne plusz fészek tálakat elhelyezni, esetleg kifigyelni a legagresszívebb hímet és elkülöníteni, vagy páronként szétszedni a csapatot, és egy időre külön zárni őket egymástól. Majd ezután egyszerre az összes párt visszaengedni a dúcba, hogy fészket foglaljanak maguknak újra.

De ha télire már külön választotta őket, és úgy van veszekedés a csoportokban, az véleményem szerint az ősz beálltával, és a tél közeledtével meg fog szűnni. A tenyészidőszak végével a galambok lenyugszanak, pihennek. Azonos nemű egyedek párba állása majd tavasszal megoldódik, amikor a hímek és a tojók újra együtt lesznek.

Üdvözlettel: Kis Klaudia

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »