Madarak

Sárgatorkú papagáj mellé szeretnék párt venni...

kategória Madarak
Jelleg Egyéb
Kérdező Spelleryne

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

Jelenleg tartok 4 hullámos papagájt (2 tenyészpárt), és egy sárgatorkú papagáj hímet egy kültéri röpdében. Minden rendben van velük, viszont szeretnék a sárgatrokú papagájom mellé egy másik, lehetőleg nagytestű madarat vásárolni. Nagyon szelíd madár, bármilyen madárral kijön, és már sajnálom szegényt, hogy nincs társasága. Másik sárgatorkút nem szeretnék. Mindenképp hím jöhet szóba, és csak olyan, amit kint lehet tartani egész évben.

Gondolkoztam a nimfában, de azt én nem hagynám kint télre. Eszembe jutott még a király papagáj is, amivel a sárgatorkú papagájjal egy családba is tartoznak, de annak az ára nem tetszik. Lehetőleg 50000 Ft alatti árkategóriájú madár kéne. A kérdésem az lenne, hogy milyen madarat tudna javasolni? (Mellékelt képen a sárgatorkú papagájom.) Előre is köszönöm a választ!

Válasz

Azért én mégiscsak egy sárgatorkú tojót ajánlanék. De, ha ezt elutasítja, legalább ne egy másik hímet vegyen a madár mellé. A rozella félék tojói jó alternatívák lehetnek, de a hímek akár agyon is verhetik. A királypapagáj tenyésztői ára mostanság már igencsak 50.000Ft alatt van(évekkel ezelőtt is csak a kézzelnevelt királyok kerültek többe, vagy a vevőt nézték "madárnak"). Ha valami megmagyarázhatatlan oknál fogva mégiscsak hím madarat szeretne, akkor a skarlátszárnyú lehet alternatíva.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »