Madarak

Törpepapagájom félrehajtja a fejét...

kategória Madarak
Jelleg Egyéb
Kérdező myramaya

Kérdés

Üdvözlöm!

Volna egy törpe papagájom, ami több mint 1 hete félre tartja a fejét, van olyan nap ,hogy kitekeredve a földön tartja,il letve ha ül a rúdon és elfárad elveszti az egyensúlyát és fejjel a kalitka aljára esik ,igazából egyensúly problémával küzd,szeretnék érdeklődni,meg tunám e gyógyítani,én valamilyen betegségre tippelek eseleg valami megtámadtta azt az ideg központot ami összekötésben van az egyensulyával??

Üdv Molnárné

Válasz

A leírtak alapján a "szédülés" elnevezésű betegség valószínűsíthető. Folyamatos "B" komplex, illetve multivitamin adagolásával lehet ideiglenes javulást elérni. A humán készítmények adagolásakor figyelembe kell venni, hogy a madárka testtömege egy ezreléke az emberének, de mivel gyors az anyagcseréjük, így az "humán adag" testtömeghez viszonyított adagolásának kb. a négyszeresét vehetjük alapul.


Ha a leírt tünetekhez széklet elváltozás, fogyás is társul, úgy bakteriális fertőzés is állhat a háttérben. Ez esetben szélesspektrumú antibiotikummal lehet kisérletezni, de célzott kezeléshez szükséges lenne egy alapos állatorvosi vizsgálatra. Meg egyébként is javasolt megmutatni állatorvosnak!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »