Terrárium

Van egy egyéves kisfiú kaméleonom, és a hetekben arra lettem figyelmes, hogy egy bőrdarabka a vedlésből a szemébe csúszott

kategória Terrárium
Jelleg Egyéb
Kérdező tamisuti
Szakember Beloberk István

Kérdés

Van egy egyéves kisfiú kaméleonom, és a hetekben arra lettem figyelmes, hogy egy bőrdarabka a vedlésből a szemébe csúszott. Nem csináltam belőle ügyet, ugyanis eddig mindig kikerült onnan valahogy, de most már hetek óta nem jön ki a szeméből. Pár napja kezdte el a folytonos pislogást, hunyorítást és arra is fölfigyeltem, hogy a tücsköket nem akkora intenzitással eszi, a gyászbogárlárvát pl igen. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a szemében lévő bőrdarabkával, vagy valami más a baja, esetleg megunta a tücsköt? az is lehet, hogy túlzásba vittem a tücsök adagolását. Amúgy a közérzete jó, élénkzöld színe van, szeret kijönni, szóval a kedélye nem változott. Mit lehet a szemecskéjével csinálni, és hogy lehet újra visszahozni az étvágyát? (A képeken nem annyira látszik, mint szeretném, a szem jobb sarkában egy pici fehér pötty.) Előre is köszönöm!

Válasz

Érdemes lenne orvossal kiszedetni. Lehet hogy a tücsköt is azért nem eszi mert a mozgékonyabb rovart nehezebb szemmel tartani, ezért a lassabb prédát vadássza.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »