Terrárium

Reggel majdnem a nyakamba esett ez a pók...

kategória Terrárium
Jelleg Egyéb
Kérdező Nusi11

Kérdés

Jó reggelt! Nekem csak az az “egyszerű” kérdésem lenne, hogy esetleg nem tudja-e ez milyen pók? Reggel majdnem a nyakamba eset ahogy kinyitottam a teraszajtót,és szerintem nagyon nagy! Csatolok képet,az egyiken ott van mellette a kezem hogy látszódjon mekkora!(22éves lány vagyok) Előre is köszönöm válaszukat!

Válasz

Ha jól gondolom, ő egy cselőpók, azok közül is inkább a pokoli cselőpók (Lycosa Vultuosa).

A Farkaspókok családjába tartozó 2. legnagyobb hazai pókfaj. Az első és egyben Észak- és Közép- Európa legnagyobb testű faja a (Lycosa Singoriensis) Szongáriai Cselőpók hasonlónak mondható, de az avatottabb szemek számára éles különböztető jegyei vannak.
Termetesebb alkat és termet, sötétebb színek, erősebb kontrasztok jellemzik. A két faj többnyire nem él meg egy területen belül. A Szongáriai Cselőpók inkább a Duna- Tisza köze homokos, többé- kevésbé kötött, szikes talajú területein fordul elő, míg a Pokoli Cselőpók országszerte megtalálható, s nem csak homokos területeken, hanem hegyvidéken is. Minkét faj függőleges lyukat készít a talajban, mely lakhelyéül szolgál, nem szőnek fogóhálót, zsákmányukat lerohanják. Impozáns, de ugyanakkor ijesztő látvány is lehet, hiszen termetüket tekintve nem a megszokott hazai pókokról alkotott képet tükrözik.

Csípése a csáprágóinak mérete miatt fájdalmas, de nem halálos, és alapvetően nem okoz problémákat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »