Terrárium

Ékszerteknősöm nem hajlandó enni

kategória Terrárium
Kérdező berren

Kérdés

Jó napot!

Az egyik teknősöm miatt fordulok Önhöz. Kb. 8 hónapja vettem két sárgafülő ékszerteknőst. Nem egyidősek, ha jól tudták a vásárláskor az életkorukat, akkor a kisebb 10-12 hónapos, a nagy 16-18 hónapos lehet. Amikor megvettük őket, akkor a kicsi nagyon félénk volt, 3 hétig nem is evett. Azóta feloldódott, evett rendesen. De kb. 3 napja nem hajlandó enni.

(Mindig gyászbogárlárvát kapnak. A kicsinek darabokra vágom, mert lusta széttépni magának és mindig az orra alá dugom, csak így evett. Minden nap esznek, a kicsi 3 db-ot, a nyagy 5 db-ot). Néztem a szemét, semmi elváltozást nem látok, a páncélja sem puha. Nem tudom mi lehet a gond. Nem tudom fontos-e, de leírom, hogy fűtött akváriumban vannak (alul kavicsságy), ami kb. 25 fokos lehet (kéznek langyos). Külön etetem őket egy lavorba, utána hagyom őket kakálni. Mostanában észrevettem, hogy sok kavicsot kikakálnak. Olvastam, hogy heti 1-2 db-ot megesznek, hogy javuljon az emésztésük, de volt, hogy kb. 10-12 kis kavics is kijött belőlük. Válaszát előre is köszönöm! Berzsenyi Renáta

Válasz

Kedves Renáta,

Valószínűleg a takarmányozással lesz a baj, mert ez nem volt jó amit leirt vélhetőleg hiánybetegsége lett és ezért nem eszik. Érdemes lenne őt elvnni egy hüllős állatorvoshoz.

Üdv-Éva

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »