Terrárium

Ékszerteknősömnek tüdőgyulladása van, mit csinálok rosszul?

kategória Terrárium
Jelleg Egyéb
Kérdező Edina76

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Van egy beteg sárgafülű kis ékszerteknősünk, sajnos valószinű, hogy tüdőgyulladása van, tünetei orrfolyás, köhögés, tüsszentés volt, kamillateával kúraszerűen kezeltem tünetei csökkentek, de nincs étvágya, állatorvoshoz vittem Békéscsabán.

Kapott egy antibiotikus injekciót, azt mondta, hogy ki van száradva, de nem tudom, hogyan tápláljam és mivel.S.O.S Tartási tanácsadásra lenne szükségem. A víz hőfok 26 fokos állandóan, szoktam napoztatni, talán nem megfelelő az akváriumi vízfűtő a hüllők számára?

Éjszaka kint napozik a kövön és nincs világítás neki, talán ez lehet a hiba?

Válasz

Üdv,

Haladjunk sorba: Az etetéssel kapcsolatban, nincs semmi különleges teendő, ha jobban lesz a teknős elkezd majd enni, forszírozni nem lehet különösebben. Ha a kondíciója különben nem rossz akkor ki fogja bírni a pár hetes koplalást.

Éjszaka nem napozik...Azért ül kint a szárazon, mert meg van fázva, ilyenkor nem szívesen mennek bele a vízbe. A víz hőmérséklete akvárium fűtővel megfelelő ha 26 fokos. Arra kell ügyelni, hogy az akvaterrárium le legyen takarva, így a víz feletti levegőréteg ugyan olyan meleg lesz mint a víz.

Gyakori hiba, hogy az akvárium nincsen letakarva, ekkor szoktak pl. 1-1 szellőztetés során megfázni a teknősök, akik a meleg vízben ülve hideg levegőt lélegeznek be. A szárazulat fölé olyan napozólámpát érdemes tenni, ami kb. 35 C fokos hőmérsékletet biztosít közvetlenül a lámpa alatti részen...

Üdv-Éva

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »