Terrárium

Mit tegyek, hogy a hím teknősöm ne váljon rombolóvá?

kategória Terrárium
Jelleg Viselkedés
Kérdező Aniko_70699
Szakember Beloberk István

Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van 1 him (3-éves) és 1 nőstény (4-éves) vörösfülü ékszerteknősöm. Külön terráriumban tartom öket mivel elég nagyok 25cm, és még nem tudtam 1 hatalmas terráriumot venni. A mostani helyük mind 2 terrárium 1,7m x 1 m nagyságú. A him eddig minden tavasszal egész őszig kezelhetetlenné vált. Gondoltam a teleltetésre de nem mertem megtenni, féltem hogy lebetegedne. Nap közben a 2 teknős napi 3-4 órát is kint szoktak lenni a szobában. Ilyenkor napoznak, az ölembe másznak, néha az ölemben el is alszanak.

Mit tegyek hogy a him teknősöm ne váljon megint kis buldózerré aki mindent föl akar boritani, mindenre fölmászik (a függönyre, falra is) válogat a kajákból, a kis halakat megfojtja de nem eszi meg csak a csirke mellet vagy mást ami épp eszébe jut. Egész nap ki akar jönni majd visszamenni és igy ki-be egész nap..Télen most még hallgat rám ha rászólok nem megy a falhoz ammerre mutatom oda megy, követi az ujjamat (erre megtanitottam) de tartok tőle, hogy tavaszra, nyárra már nem fog rám hallgatni és az aranyos kis teknőském megint kibirhatatlanná válik. Mit tegyek hogy ezt elkerüljem? Nagyon okos teknősről van szó.J óval okosabb meg csintalanabb mint a nőstény. Segitségét előre is köszönöm

Válasz

Az ékszerteknősök természetes viselkedése hogy a hímek tavasszal/nyáron a párzási időben nagyon aktívak és ősszel a telelés közeledtével pedig ,, belassulnak,,. Ezen ,,idomítással,, nem nagyon lehet változtatni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »