Terrárium

Miért nem tud kapaszkodni a tokeem?

kategória Terrárium
Jelleg Egyéb
Kérdező Matty910623
Szakember Beloberk István

Kérdés

Üdv, Kb. egy éve összetört a tokeem terráriuma. Akkor nem tudtuk hova tenni ezért szabadon volt a szobámban. Mivel remekül elvolt (evett ivott, egy helyre üritett és melegedő helye is volt ) azóta is igy tartottam. Semmi sem változott azóta de 2 napja reggel egyszercsak leesett a falról és azóta nem tud megkapaszkodni semmin sem. A tapétán egyáltalán nem a posztereken valamennyire igen de lecsúszik. Nem tűnik gyengének (agressziv és nagyon erősen harap még mindig, tekereg ha megfogom és "brekeg").

Ha leteszem valahova egy idő után elmászik de meg sem próbál felkapaszkodni semmien függöleges felületre. Régen ha valamiért meg kellett fogjam a kezemhez is eléggé tapadtak az ujjai de most semmi. Most bezártam és mesterségesen etetem időnként mert egyébként igy nem hajlandó. Kap vizet is. Mi lehet az oka, hogy nem tud megkapaszkodni? Megnéztem de a talpa ugyanolyan mint eddig nem látszik sehol a testén sérülés vagy égés vagy akármi ami okozhatná a jelenséget. Van vmi betegség ami ezt okozza? esetleg vmien szennyeződés kerülhetett az ujjaira? (de nem látok semmit) Előre is köszönöm a segitséget! Üdv.: Csákvári Máté

Válasz

Lehet, hogy a talpára száradt a vedlés, az nem feltünő viszont nem tud mászni. Egy terráriumban magasabb páratartalomnál ez nem gond de a szobában előfordulhat. Nézd meg az ujjait még egyszer.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »