736. Hogyan gondozzuk nyáron a görényt?
Újra itt a nyár és újra itt a hőség. A vadászgörényeink jobban tűrik a hideget, mint a meleget, ezért ilyenkor fokozottabban kell rájuk odafigyelni.
Újra itt a nyár és újra itt a hőség. A vadászgörényeink jobban tűrik a hideget, mint a meleget, ezért ilyenkor fokozottabban kell rájuk odafigyelni.
Ha kíváncsi vagy, mit jelent az ügetés, galopp, síkverseny, díjugratás, díjlovaglás, military és egyéb lovas sportok, olvass tovább.
AZ ELTE Füvészkert és a Mi Micsoda Klub a Biológiai sokféleség napján különleges programokkal várja látogatóit május 22-24 között a Füvészkertben.
Az alapítvány célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése.
A kacsák néha olyan fura helyeken raknak fészket, mint például egy belvárosi bank 2. emeleti erkélye. A tojások kikeltek, és a kacsamama elindult vízért, hogy megitathassa kicsinyeit...
Jó az is, de mellette kaphat sajtot és mást is.
A nyuszik nem tudnak izzadni,viszont a fülükön keresztül nagy mennyiségű hőt tudnak leadni. Ezért érdemes( nem jéghideg) vizes kézzel átsimogatni a fülüket,fejüket. Ilyen melegben szívesen fekszenek a hideg kövön is, de nem kell attól tartani,hogy ettől megfáznának.
A kullancsok macskák esetében nem terjesztenek olyan betegségeket, mint pl. embernél, vagy kutyában. Káros hatásuk elsősorban a vérszívásban mutatkozik. A cicájának étvágy problémáját feltehetőleg más valami okozza, meg kellene mutatni állatorvosnak!
Minél előbb vigye el állatorvoshoz!( A hasmenést takarmányozási problémától kezdve,bakteriális és parazitás fertőzésig sok minden okozhatja. hasmenésnek nézhet még ki,ha a lágyabb ürüléküket nem eszik meg,hanem beleragad a szőrükbe, vagy esetleg szétkenik a talajon.)A szőrébe ragadt ürüléket langyos vízzel mossa le. Próbáljon vele sok szénát etetni.
Fiatal korban ragadozó életmódot élnek az ékszerteknősök, azonban idősebb korukban egyre több növényi táplálékot is fogyasztanak. A leggyakrabban a következőket szokták fogságban enni: különféle hínárok és vízinövények, békalencse, saláta, pitypang, szőlő, eper, répa, alma, stb.