4146. Varjak a temető szarkái
Megoldódott egy észak-írországi temető rejtélye: hetek óta lopkodták ismeretlenek a sírokról a díszkavicsokat, a gondnok viszont felfedezte, hogy a varjak a felelősök.
Megoldódott egy észak-írországi temető rejtélye: hetek óta lopkodták ismeretlenek a sírokról a díszkavicsokat, a gondnok viszont felfedezte, hogy a varjak a felelősök.
A kopasz macskák a legbarátságosabbak, míg a rövid szőrű házimacskák a legkevésbé - állítják egy brit felmérés készítői.
"Macskaszemfüles" lesz ötszáz szamár Botswanában a közlekedés biztonságának javítása végett: az állatok füleinek a csúcsára fényvisszaverő lapocskákat rögzítenek.
Magukra hagyott tigriskölyköket fogadott örökbe egy juhászkutya Oroszországban.
Közel háromszáz, észak-amerikai állatkertekben élő gorilla csaknem két évtizeden át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, hogy az állatok személyisége befolyásolja élettartamukat.
Jó az is, de mellette kaphat sajtot és mást is.
A nyuszik nem tudnak izzadni,viszont a fülükön keresztül nagy mennyiségű hőt tudnak leadni. Ezért érdemes( nem jéghideg) vizes kézzel átsimogatni a fülüket,fejüket. Ilyen melegben szívesen fekszenek a hideg kövön is, de nem kell attól tartani,hogy ettől megfáznának.
A kullancsok macskák esetében nem terjesztenek olyan betegségeket, mint pl. embernél, vagy kutyában. Káros hatásuk elsősorban a vérszívásban mutatkozik. A cicájának étvágy problémáját feltehetőleg más valami okozza, meg kellene mutatni állatorvosnak!
Minél előbb vigye el állatorvoshoz!( A hasmenést takarmányozási problémától kezdve,bakteriális és parazitás fertőzésig sok minden okozhatja. hasmenésnek nézhet még ki,ha a lágyabb ürüléküket nem eszik meg,hanem beleragad a szőrükbe, vagy esetleg szétkenik a talajon.)A szőrébe ragadt ürüléket langyos vízzel mossa le. Próbáljon vele sok szénát etetni.
Fiatal korban ragadozó életmódot élnek az ékszerteknősök, azonban idősebb korukban egyre több növényi táplálékot is fogyasztanak. A leggyakrabban a következőket szokták fogságban enni: különféle hínárok és vízinövények, békalencse, saláta, pitypang, szőlő, eper, répa, alma, stb.