4551. Kiútkeresés - értekezés az állatvédelem zsákutcáiról
A kutyák évszázadok óta fontos és értékes szereplői az emberi társadalomnak. Mégis, számos országban jólétük még mindig egy megoldásra váró, jelentős feladat.
A kutyák évszázadok óta fontos és értékes szereplői az emberi társadalomnak. Mégis, számos országban jólétük még mindig egy megoldásra váró, jelentős feladat.
Miközben az elmúlt másfél évtizedben a hazai fecskeállomány fele eltűnt az ereszek alól, a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik az emberek, társ- és haszonállataink egészségvédelme szempontjából.
Szuper és egyszerűen kivitelezhető ötletet találtunk, hogy tovább kényeztethessük szobacicánkat. Itt a házi készítésű macskavakaró!
Vadmentő Állomást épít a REX Alapítvány, ahol olyan sebesült nagyvadakat is be tudnak fogadni, mint az őz, a szarvas vagy a vaddisznó.
Lakberendezési ötletként is megállják a helyüket az alábbi kutyakanapék! Nézd csak!
Jó az is, de mellette kaphat sajtot és mást is.
A nyuszik nem tudnak izzadni,viszont a fülükön keresztül nagy mennyiségű hőt tudnak leadni. Ezért érdemes( nem jéghideg) vizes kézzel átsimogatni a fülüket,fejüket. Ilyen melegben szívesen fekszenek a hideg kövön is, de nem kell attól tartani,hogy ettől megfáznának.
A kullancsok macskák esetében nem terjesztenek olyan betegségeket, mint pl. embernél, vagy kutyában. Káros hatásuk elsősorban a vérszívásban mutatkozik. A cicájának étvágy problémáját feltehetőleg más valami okozza, meg kellene mutatni állatorvosnak!
Minél előbb vigye el állatorvoshoz!( A hasmenést takarmányozási problémától kezdve,bakteriális és parazitás fertőzésig sok minden okozhatja. hasmenésnek nézhet még ki,ha a lágyabb ürüléküket nem eszik meg,hanem beleragad a szőrükbe, vagy esetleg szétkenik a talajon.)A szőrébe ragadt ürüléket langyos vízzel mossa le. Próbáljon vele sok szénát etetni.
Fiatal korban ragadozó életmódot élnek az ékszerteknősök, azonban idősebb korukban egyre több növényi táplálékot is fogyasztanak. A leggyakrabban a következőket szokták fogságban enni: különféle hínárok és vízinövények, békalencse, saláta, pitypang, szőlő, eper, répa, alma, stb.