466. A Szotyorka-sztori: egy papagáj megmentése
Időnk sem engedi, s nem is vagyunk hívei a kézzel nevelésnek. Ám vannak kivételes esetek, amikor nem dönthetünk másképp.
Időnk sem engedi, s nem is vagyunk hívei a kézzel nevelésnek. Ám vannak kivételes esetek, amikor nem dönthetünk másképp.
Ha hüllőnk a szavannáról származik, akkor bizony szavannaszerű hatást kell elérnünk a terráriumban. Ehhez persze azt sem árt tudnunk, hogy milyen a szavanna.
A kép egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kutya igenis jól kijöhet a cicával és nem kell egy életen át üldözniük egymást. Nézd csak!
Rágcsáló, belső élősködő vagy vírusfertőzés. Bármelyikkel számolhatunk, ha madarakat tartunk, így nem árt, ha tudjuk, hogyan védekezhetünk ellenük. Praktikus tanácsok a cikkben!
Magyarországon az utóbbi esztendőkben egyre többen ülnek lóra, hódolnak lovasszenvedélyüknek. Az elmúlt években több száz lovasiskola nyitotta meg kapuját, és a hazai lótenyésztés teljesen átalakult.
Jó az is, de mellette kaphat sajtot és mást is.
A nyuszik nem tudnak izzadni,viszont a fülükön keresztül nagy mennyiségű hőt tudnak leadni. Ezért érdemes( nem jéghideg) vizes kézzel átsimogatni a fülüket,fejüket. Ilyen melegben szívesen fekszenek a hideg kövön is, de nem kell attól tartani,hogy ettől megfáznának.
A kullancsok macskák esetében nem terjesztenek olyan betegségeket, mint pl. embernél, vagy kutyában. Káros hatásuk elsősorban a vérszívásban mutatkozik. A cicájának étvágy problémáját feltehetőleg más valami okozza, meg kellene mutatni állatorvosnak!
Minél előbb vigye el állatorvoshoz!( A hasmenést takarmányozási problémától kezdve,bakteriális és parazitás fertőzésig sok minden okozhatja. hasmenésnek nézhet még ki,ha a lágyabb ürüléküket nem eszik meg,hanem beleragad a szőrükbe, vagy esetleg szétkenik a talajon.)A szőrébe ragadt ürüléket langyos vízzel mossa le. Próbáljon vele sok szénát etetni.
Fiatal korban ragadozó életmódot élnek az ékszerteknősök, azonban idősebb korukban egyre több növényi táplálékot is fogyasztanak. A leggyakrabban a következőket szokták fogságban enni: különféle hínárok és vízinövények, békalencse, saláta, pitypang, szőlő, eper, répa, alma, stb.