A golden retriever mindenkit levesz a lábáról

5
A golden retriever mindenkit levesz a lábáról
Egy igazi retriever sohasem agresszív. Lehengerlő természetével a kutya mindenkit levesz a lábáról. Megdöbbentő a felfogóképessége, hamar és szívesen tanul.

Golden retriever

FCI VIII. fajtacsoport (Vízi vadászok)

Retriever, elhozó ebek

Az angolok tenyésztették ki őket, hogy a pointer vagy a szetterek által megállt vadat a lövés után megkeressék, és a gazdájukhoz vigyék. Csak a lövés elhangzása után küldik keresni. Kiváló orruk van, s így a legritkább esetben vallanak kudarcot. Rendkívül kitartóak, lehetetlen feladatot nem ismernek. Nemegyszer órákig úszkálnak a jeges vízben, hogy összeszedjék a vadász által lelőtt vadkacsákat. Természetüknél fogva engedelmesek és igen tanulékonyak. Társnak, barátnak is nagyszerűek.  Magyarországon sajnos szinte alig ismerik őket, egy-két Labrador retriever ha előfordul. Érdemes volna pedig meghonosítani ezeket a kiváló, a mai vadászati módokhoz ugyancsak alkalmas vadászkutyafajtákat. A Scotland Yard kábítószer-kutatásra is felhasználja őket.

 

 

vadaszkutya
A golden retriever vadászképességeit elsősorban vízi vadászatra használják

 

Golden retriever

A golden retrievert vízi spániel, ír szetter, fekete retriever és véreb keresztezéséből tenyésztették ki. Vadászképességeit elsősorban vízi vadászatra használják, aki a lelőtt vadat kiszimatolja és a gazdájának "puhaszájjal" átadja. (Akár tojást is tud a szájában vinni, anélkül, hogy összetörné). Víztaszító aljszőrrel rendelkezik, ezért még a jeges vízben is szívesen úszik és nem utolsó sorban száradás után teljesen kitisztul.

 

 

golden retriever kiskutyák

 


A golden retriever kutya lakásban és kertben is tartható

Egy igazi retriever sohasem agresszív. Lehengerlő természetével mindenkit levesz a lábáról. Megdöbbentő a felfogóképessége, hamar és szívesen tanul. Lakásban és kertben egyaránt tartható, de elengedhetetlen számára a gazda közelsége. Elegáns, harmonikus megjelenésű, közepesen nagy kutya. A két legnagyobb büszkesége: a barátságos arckifejezése és a gyönyörű bundája, ami a világos krém (laikusoknak: fehér) színtől a sötét aranyig terjedhet.

 

 

aranyszoru-vizsla
A golden retriever elegáns, harmonikus megjelenésű, közepesen nagy kutya

 

 

  • Angol elnevezés: Golden retriever
  • Német elnevezés: Golden Retriever
  • Francia elnevezés: Retriever Golden
  • Spanyol elnevezés: Golden retriever

FCI standard leírás: http://www.fci.be/uploaded_files/111gb99_en.doc

Golden retriever kutyust szeretnél?
Itt vannak a legfrissebb eladó golden retriever kutya hirdetések!

értékelés