Ír farkaskutya (Irish Wolfhound), a hős vadász és hatalmas barát

Ír farkaskutya (Irish Wolfhound), a hős vadász és hatalmas barát
Ír farkaskutya. Hatalmas, erős, kitartó és hűséges kutya. A vadász-hőstettei miatt vonzó ír farkaskutyát eredetileg törvény szerint csak királyok és nemesek birtokolhatták. Vadászott farkasra, vaddisznóra. 

Ír farkaskutya

FCI X. fajtacsoport (Agarak)

Ír farkaskutya. Hatalmas, erős, kitartó és hűséges. A vadász-hőstettei miatt vonzó ír farkaskutyát eredetileg törvény szerint csak királyok és nemesek birtokolhatták. Vadászott farkasra, vaddisznóra és 180 centiméter magas jávorszarvasra is. Könnyű elképzelni, hogy ehhez nagy bátorság, méret, erő és ellenállóképesség kellett - az ír farkaskutyában mindez megtalálható.

 

ir-farkaskutya


Az ír farkaskutya szelíd és ragaszkodó

Napjainkban elsősorban háziállat és társ. Nagy mérete ellenére az ír farkaskutya élvezi a háziállati létet. Nagyon szereti otthonát és szeret a családi programok középpontjában állni.

ir-farkaskutya-kep

Szelíd és ragaszkodó, hűséges és kifogástalan modorú. Jelleme békés és bizakodó, csodálatosan bánik a gyerekekkel. Hatalmas mérete és parancsoló megjelenése elrettenti az esetleges betolakodókat, de emberrel szemben sohasem agresszív.

Az ír farkaskutya rengeteg teret igényel, a jól körülkerített udvar alapkövetelmény. Természetes kinézetű, durva tapintású szőrzete sok árnyalatban megjelenhet és könnyen tisztán tartható. A kanok minimális marmagassága 79 centiméter, a szukáké 71 centiméter, felső határ nincs megadva.

 

szalado-ir-farkaskutya

 

  • Angol elnevezés: Irish wolfhound
  • Német elnevezés: Irischer Wolfshund
  • Francia elnevezés: Lévrier irlandais
  • Spanyol elnevezés: Lebrel irlandés

FCI standard leírás: http://www.fci.be/uploaded_files/160A2001_en.doc

értékelés