Törpe német pinscher, a dobermann legkisebb testvére

A törpe német pinscher a dobermann legkisebb "testvére", annak tökéletesen kicsinyített mása. A kutya nemcsak külsejében, de természetében is nagyon hasonlít a nagyobb rokonra, nem egy kis öleb.

Törpe német pinscher

FCI II. fajtacsoport (Schnauzerek, pinscherek, őrző-védő ebek, mastiffok)

Törpe német pinscher. A dobermann legkisebb "testvére", annak tökéletesen kicsinyített mása. Nemcsak külsejében, de természetében is nagyon hasonlít a nagyobb rokonra. Nem az a kis öleb, amit a mérete alapján gondolna róla a laikus szemlélő.

A törpe német pinscher karakán kutya

Kifejezetten határozott természetű, karakán kis kutya, akit kemény kézzel kell fogni, következetesen nevelni, különben pillanatok alatt a gazdi fejére nő. Talán a legtökéletesebb lakáskutya, mert etetése gazdaságos, rövid szőre miatt kifejezetten tiszta, nem igényel nagy helyet, mégis egy "igazi" kutya.


A pinscher intelligens

Kiegyensúlyozott, gazdájához rendkívüli módon ragaszkodik. Fáradhatatlan, ha kirándulásról, játékról, agilityről van szó, ez utóbbira különösen alkalmas. Az egyik legintelligensebb kutyafajtának tartják, azt hiszem ez az állítás tényleg megállja a helyét. Aktív életet élő, fiatalos gazdáknak ajánlom, akik sok időt tudnak kutyájukra szánni, amit ő hatalmas szeretetével bőségesen meg is hálál.

 

Elegáns állat

Elegáns, mégis erős felépítésű kutya, magassága 25-30 cm, súlya 4-6 kg lehet. Európában két színváltozatban tenyésztik, ezek a fekete vörös jegyekkel vagy pedig egyszínű vörös. Fülét és farkát korábban vágták, de a mostani standard már a természetes állapotot írja elő.

  • Angol elnevezés: Miniature Pinscher
  • Német elnevezés: Zwergpinscher
  • Francia elnevezés: Pinscher nain
  • Spanyol elnevezés: Pinscher miniatura

FCI standard leírás: http://www.fci.be/uploaded_files/185gb2000_en.doc

Pinscher kutyust szeretnél? Itt vannak a legfrissebb eladó pinscher kutya hirdetések!

értékelés