AGILITY DOGFIT KUPA 2006
Az agility versenyeken sok múlik a gazdi ügyességén: például milyen gyorsan adja a kutya tudtára, hogy melyik akadály következik...

Előző videónkon bemutattuk, hogy mi az agility, most pedig megnézzük - még mindig a Dogfit Kupán - hogy hogyan lesz kutyából és gazdiból jó versenypáros. Halász Ildikó, az ASB (Agility Sportbizottság) elnöke megosztja velünk a versenyzés praktikáit:

(A videó lejátszásához a telefonmodemnél gyorsabb internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsolja be a hangszórókat, vigye a kurzort a tv-képernyő fölé és kattintson a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra!)

Az agility sport a kutyának és sport a gazdinak, melyben nem elég, ha a kutyus jól teljesít, a gazdinak is bírnia kell szusszal a futamot. Ráadásul a versenyzőnek észben kell tartania, hogy melyik akadály mikor következik. Az akadályok sorrendjét ugyanis csak közvetlenül a verseny előtt fedi fel a meghívott bíró. A dobogó legfelső fokára az állhat fel, aki a legrövidebb idő alatt és hibátlanul teljesíti a pályát.

AGILITY DOGFIT KUPA 2006

Az agilitypályát nehezítik az úgynevezett zónaakadályok (palló, palánk, hinta), melyek tetejéről nem szabad leugrani, hanem legalább egy lábbal bele kell lépni a pirossal (vagy más, eltérő színnel) lefestett részbe. A verseny nagyon izgalmas, kutyának és gazdinak egyaránt: vannak olyan ebek akik végigugatják a versenyt, hogy levezessék idegességüket, de vannak olyanok is, akik egyszerűen csak azért ugatnak, mert fölös energiával rendelkeznek.

Még több kutyakiállítás: vásárnaptár.hu

A videót a  LIONS Media készítette Halász Ildikó, az ASB elnőkének segítségével.

értékelés