Az illatos úton fut a kutya
Kutyák ezrei laknak a József Attila Lakótelepen: számukra új sétalehetőséget hozott a frissen kialakított kutyafuttató. Akár kutyakiképzést is kaphatnak a helyszínen.

Új kutyafuttatót adtak át a budapesti Ferencváros lakóinak. Szerencsések a József Attila Lakótelep lakói, akik mindössze 5 perces sétára laknak az Illatos úti létesítménytől. A Belső-Ferencváros kutyái viszont csak negyedórás autókázás révén érhetnek ki a zöldbe. Ha viszont azt nézzük, hogy a ferencvárosi kutyák fele (1500-2000 kutya) lakótelepen lakik, akkor már nincs is olyan rossz helyen az a futtató.

 

 

 

A kutyafuttató és kutya illemhely "A kulturált Ebtartás Program 2006. év" című pályázat keretében készült el a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola (1097 Budapest, Illatos út 38/b) területe mellett. És hogy miért pont itt? Nos, erre nagyon egyszerű a válasz: mert ezt a területet ajánlotta fel ingyenes használatra a Pilisi Parkerdő Gazdaság. A Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetének elnöke, dr. Horváth Dávid örült a felajánlásnak: átvették a helyet, füvesítettek, kutya-illemhelyet építettek, kutyajátékokat állítottak fel és két hosszú kutyafuttatót létesítettek.

 

A véletlen úgy hozta, hogy a terület épp szemben helyezkedik el az Illatos úti ebrendészeti (sintér-) teleppel. Aki erre is kíváncsi, nézze meg a háziállat.hu videóját >>

értékelés