5
Miért kell a kutyának kutyaágyon heverésznie?
A jó ágy biztosítja a pihentető alvást és a szervezet regenerációjához megfelelő alapot. Miért lenne ez másképpen a kutyáknál?

Valószínűleg egyikünk sem gondol áhítattal az otthon lévő ágyára, holott ez az a dolog, ami nélkül nehezen lennénk meg. A jó ágy biztosítja a pihentető alvást és a szervezet regenerációjához megfelelő alapot. Miért lenne ez másképpen a kutyáknál? Nekik is fontos a jó minőségű ágy, ahova kényelmesen letelepedhetnek és húzhatják a lóbőrt, amíg fel nem ébrednek valami gyanús dologra és mennek intézkedni, ellenőrizni - legyen ez a kertben vagy a lakás bejárati ajtaja előtt.

Amikor a gazdik hazatérnek az új családtaggal, többnyire már megvan mindenük, amire a kutyusnak szüksége lehet: kutyatáp, etető-és itatótál, póráz, nyakörv, kutyaház vagy fekvőkosár. Kevesen ismerik azonban a professzionális, méretre szabott kutyaágyakat, melyek nagyon fontosak a kutya egészségének megőrzésében. Nézzük, milyen is a jó kutyaágy!

 

 

kutyafotel, kutyaágy, blop noe kutyafotel

 

  • Szigetel, megvédi kutyánkat a hűvös alapzattól vagy a kemény padlótól. Különösen jó szolgálatot teljesíthet a télen is kutyaházban lakó ebeknek, ha jól szigetel, mert így óvja kutyánkat a meghűléstől.
  • Biztosítja ebünknek a "saját szobát", biztonságot - az lesz az Ő privát helyisége, ahová visszavonulhat pihenni, amikor csak akar.
  • Megfelel a kutya felépítésének, egészségi állapotának, súlyának, korának - egyszóval egyedi darab, a kutya igényeinek megfelelően.
  • Praktikus, ha cserélhető, mosható, erős huzattal bevont ágyat választunk, mert ez megkönnyíti a tisztántartást. A legjobb, ha van egy póthuzatunk is, mert a mosás - szárítás ideje alatt sem marad fedetlen a kutyaágy. Tipp: A két huzattal rendelkező ágyaknál először húzzuk fel mindkettőt, majd amikor mosásra kerül a sor, csak lehúzzuk a felsőt és a másik már a helyén is van. Mindemellett persze, az is fontos, hogy kefével is tisztíthassuk, lekefélhessünk a rátapadt kutyaszőrt és a "cipőfűzőt lógató" kutyák megszáradt nyálmaradványait.
  • Megóvja kutyánkat a sérülésektől, hiszen nem kell magasra másznia, ugrálnia, tornagyakorlatokat végeznie, hogy lefeküdhessen, egyszerűen csak lekuporodik a kedvenc vackában lévő ágyra és már pihenhet is. Ez különösen az öreg, vagy izületi problémákkal küszködő ebeknek fontos.

Ha rászánjuk magunkat, hogy kutyánk kényelmének érdekében felkutassuk a legjobb ágyat, akkor hamar tapasztalni fogjuk, hogy az lesz ebünk a kedvenc helye a szobában, nem akar többé a mi fotelunkban vagy ágyunkban aludni - persze kivételek akadnak :) - és a helyére sem behúzott farokkal fog somfordálni.

 

 

kutyaágy, kutyafotel, kutya fekhely

 

 

Vásárláskor alaposan nézzük meg, hogy mire adjuk ki pénzünket, mert a szép külső nem biztos, hogy minőséget is jelent. Ha ócska árut viszünk haza, az a kutyának sem kényelmes, allergiát és egyéb megbetegedéseket okozhat, emellett valószínű hamar felmondja a szolgálatot.

 

Még több: Irigylésre méltő kutyafekhely>>

 

Kutyaágyak a neten:
http://noe.blup.hu/hu/

értékelés