A HELYES MACSKATÁPLÁLKOZÁS (X)

A HELYES MACSKATÁPLÁLKOZÁS (X)
A Gimpet Super Premium olyan teljes értékű táplálék, amely a legkülönbözőbb életszakaszban és a legkülönfélébb életkörülmények között is igazodik a macskánk táplálkozási igényeihez.

A HELYES MACSKATÁPLÁLKOZÁS (X)

Egészséges étel, egészséges macska

 

Hasonlóan az emberhez a macska is több eltérő életszakaszon megy végig. A játékos cicakölyökből először bátor vadász, később, pedig idős, élettapasztalt macska lesz. Az idő során az életszükséges tápanyagokra, vitaminokra és ásványi anyagokra vonatkozó igénye is változik. Ezekhez a változó igényekhez a táplálkozásnak is alkalmazkodnia kell. Csak ez biztosítja, hogy a macska egészen az időskorig egészséges és aktív életet éljen.

Az élet első heteiben természetesen az anyatej a cicakölykök legjobb tápláléka. Mindent tartalmaz, amire a macskakölyköknek ebben a fázisban szükségük van. Ezért a Gimpet Cat-Milk-et az anyatej mintájára formáltuk. A szárazeledelre való átálláskor a kroketteknek kisméretűnek és puhának kell lenniük, mint például a Gimpet Kitten. Az első hetekben ajánlatos a kroketteket Gimpet Cat-Milk-ben áztatni. Hisz a kiscicáknak még tejfoguk van. A végleges fogazat csak a 2. és 3. hónapban alakul ki.

A felnőtt macskának is speciális táplálékra van szüksége, hisz ragadozó húsevő létüket nem tagadhatják. Egészséges növekedésükhöz nagyon sok állati fehérjére és minőségi zsírsavakra van szükségük. Erre a Gimpet Adult kifejlesztésénél különösen ügyeltek.

A rossz táplálkozás következtében hiányjelenségek léphetnek fel. Ennek biztos jele sokszor a fénytelen szőrzet. Ezt, pedig a Gimpet Hair & Skin-vel orvosolhatjuk, ami különösen magas fehérjetartalmú szárazeledel.

A macska táplálkozásában az életkörülmények természetesen nagy szerepet játszanak. Annak ellenére, hogy a macska értelmes evő és tudja, hogy mikor lakott jól, mégis hamar megszokja a túletetést. A túlsúly egészségügyi következményeinek elkerülése miatt ajánlatos a Gimpet Light, azaz csökkentett energiatartalmú szárazeledel etetése.

Nem utolsó sorban a macska természetes viselkedése is figyelembe veendő. Szőrzetük tisztogatása során a cicák szőrszálakat is lenyelnek, amelyek az emésztőrendszerben szőrgomolyagot képeznek. Szabadon élő macskák a természetben füvet esznek, hogy azzal együtt a szőrgomolyagot fájdalmasan kihányják. Az alternatíva a Gimpet Hairball, azaz növényi rostokkal dúsított szárazeledel. Ezáltal a szőrszálak könnyű és természetes módon ürülnek ki.

A megfelelő táplálék kiválasztásánál sokféle szempontot kell figyelembe venni. A macska-táplálkozás vezető szakértőjeként olyan táplálkozási koncepciót fejlesztettünk ki, amely optimálisan igazodik a cica korához, testsúlyához és életkörülményeihez.

A Gimpet táplálkozási koncepció


A Gimpet táplálkozási koncepció különböző alkotóelemen alapszik. Ezek, pedig optimálisan igazodnak a cica életszakaszaihoz, illetve életkörülményeihez. Mint Super-Premium-eledel a Gimpet Super Premium mindent tartalmaz, amit egy korszerű teljesértékű eledelnek tartalmaznia kell.
Készítésére nagyon egyszerű vezérelv vonatkozik: mindenből csak a legjobbat! Minőségüket a gyártás teljes folyamata során ellenőrzik.

Alapvető alkotóelemek

 

Hagyomány

 • 30 évnél hosszabb tapasztalat a macska-táplálkozás területén
 • Csak a legjobbat - kompromisszumok nélkül"
 • a Gimborn saját kutatása
 • német termék

Innováció

 • együttműködés állatorvosi intézetekkel és egyetemekkel
 • korszerű táplálkozástudományi ismereteken alapuló recepttúrák
 • kiegyensúlyozott táplálkozási koncepció - Super Premium minőségben

Felelősség

 • táplálkozás-fiziológiai kiforrottság
 • természetes, minőségi alapanyagok
 • kímélő feldolgozás
 • belső és külső minőségellenőrzés
 • kelatált, azaz tokozott ásványi anyagok
 • nincsenek mesterséges színezékek, ízfokozók vagy tartósítószerek
 • A Gimpet Fresh Pack-ok és a C-, illetve E-vitaminnal, valamint illatos
  rozmaringgal történő természetes tartósítás biztosítja az eledel átlagon
  felüli eltarthatóságát és optimális frissességét

Speciális alkotóelemek

 

Öregedésellenes komponens
A Yucca Schidigera, azaz a Mojave-sivatagból származó pálmaliliom-növény
alkalmazásával a Gimpet Super Premium biztosítja a sejtek jobb megújulását,
azaz így lassítja többek között a biológiai öregedés folyamatát.

Jó közérzet tényező
A Gimpet Super Premium az összetétele és a feldolgozása miatt könnyen
emészthető és optimálisan hasznosul, ezért nem terheli a
gyomor-bél-traktust, hanem egészséges emésztést eredményez.

Fitness-formula
A fehérjék, zsírok, rostanyagok, vitaminok és ásványi anyagok optimális
arányával a Gimpet Super Premium egészséges csontozatról és erős izomzatról gondoskodik. Egy egész macskaéleten át.

Végeredményként olyan Super-Premium-szárazeledel született, amely a legmagasabb követelményeknek is megfelel. Az összetételek receptúrái a legújabb táplálkozástani ismereteken alapszanak.

A következő megoldások kerültek forgalomba: Kitten, Adult, Senior, Light, Hair & Skin és a Hairball, melyről néhány szót említünk. A többi termékről a www.gimborn.hu internetes portálon kap megfelelő tájékoztatást.

A HELYES MACSKATÁPLÁLKOZÁS (X)
HAIRBALL- a szőrgomolyag megelőzése

 

A macska nagyon tiszta állat. A fél napot szőrének tisztogatására fordítja. Ilyenkor szőrt nyel le, ami a gyomorban vagy bélben gomolyaggá állhat össze. Ha a szőrgomolyag nem ürül ki, a macska egészsége komoly veszélybe kerülhet. Legrosszabb esetben bélelzáródás is felléphet. Ez a probléma különösen a hosszú szőrű és a vedlő macskákat érinti.

A Gimpet Hairball megelőzi az emésztési problémákat úgy, hogy a szőrgomolyag képződését csökkenti. A növényi eredetű mikrorostok és minőségi zsírdús adalékanyagok elősegítik a szőr természetes és könnyű kiürülését. A Gimpet Hairball a hosszú szőrű és a vedlő macskák számára kiegyensúlyozott teljes értékű eledel. Az összeállítás recepttúrája a tudomány legfrissebb ismeretein alapszik. A természetes alapanyagú adalékanyagokat kímélő módon dolgozzák fel.

 • tartalmazza az összes olyan fontos vitamint és ásványi anyagot, amely a cicának fényes és selymesen puha szőrzetet kölcsönöz.
 • csirkehúst tartalmaz, biztosítja a macskának az egészséges táplálkozáshoz szükséges fehérjéket.
 • csökkenti a szőrgomolyag képződését és elősegíti annak természetes és könnyű kiürülését.
 • elősegíti az emésztést és biztosítja a tápanyagok optimális hasznosulását.

A HELYES MACSKATÁPLÁLKOZÁS (X)
HAIRBALL - szőrgomolyag megelőzésére

A szőrgomolyag megelőzésére a Gimborn malátás szőroldó pasztát és egyéb malátát, tartalmazó készítményt forgalmaz, mint például a Malt-Kiss tabletta, Malt-Fit, melyek táplálék-kiegészítő készítmények.

Etetési javaslatok:

Kímélő táplálékváltás
Cicánk
táplálékváltását fokozatosan célszerű végrehajtani. Ezzel megelőzhetjük a lehetséges emésztési zavarokat. Az eddigi macskaeledelhez kb. 1/4-ed arányban keverjük hozzá a Gimpet Super Premium-t, ezt az arányt egy héten keresztül folyamatosan növeljük. A 7. napon már csak Gimpet Super Premium-mal etetjük. Macskánk meg fogja hálálni a táplálék váltását.

Állatfajra szabott táplálkozás
A Gimpet Super Premium olyan teljesértékű táplálék, amely a legkülönbözőbb életszakaszban és a legkülönfélébb életkörülmények között is igazodik a macskánk táplálkozási igényeihez. Ételmaradékokat ne etessünk az állattal. Ez a macskának meg nem felelő táplálkozás miatt túlsúlyt eredményezhet, egészségtelen, és a rossz viselkedést is elősegíti, amikor macskánk adott körülmények között "önkiszolgálóvá" is válik. Az egészséges táplálkozáshoz a folyadékfelvétel is hozzátartozik. Ezért mindig kínáljuk meg cicánkat kellő mennyiségű friss vízzel.

Yucca Schidigera
A Yucca-fa, azaz az USA délnyugati részén található Mojave-sivatagban honos pálmaliliom az ottani őslakósoknak évezredek óta gyógynövényként szolgál.
Tudományos kutatások azt igazolták, hogy a Yucca Schidigera egyes
komponensei semlegesítik az anyagcsere olyan méreganyagait, mint pl. az
ammóniát, így csökkentik a széklet kellemetlen szagát és elősegítik az
egészséges bélműködést. A máj- és veseműködést is tehermentesíti. Yucca
Schidigera gátolja a gombák növekedését. A Yucca Schidigera adalékok tisztítanak és méregtelenítenek. A Yucca Schidigera támogatja a szervezet öngyógyító erejét.

A témához kapcsolódó kérdések és válaszok a Dr. Háziállat Rovatban:

Milyen tejpótlóval etessem árva kiscicánkat?
Milyen táppal etessem 16 hetes macskámat és mennyire van szüksége?
A cicám nagyon elhízott. Milyen diétát javasol?
3 hetes árva kiscicám mivel etessem?

értékelés