Rob Thomas és az állatok
Rob Thomas, az amerikai matchbox twenty zenekar énekese a jobb sorsra érdemes állatok érdekében kampányol. Feleségével örökbe is fogadták Tylert.

Nem ritkaság, hogy a hírességek kiállnak egy-egy jó ügy, nemes cél mellett, s annak szószólójává válnak. Természetesen a popzenészek sem szeretnének kimaradni a jótékonykodásból. Lonely no more, azaz Soha többé egyedül - énekli a slágerben Rob Thomas. Az amerikai matchbox twenty zenekar énekese a jobb sorsra érdemes, gazda nélkül maradt állatok érdekében kampányol.

Ő és felesége, Marisol 2001-ben találtak rá a New York melletti Pets Alive elnevezésű állatmenhelyre, amelyet azóta rendszeresen támogatnak különböző aukciókon és rendezvényeken keresztül. A New Yorktól másfél órányi autóútra található, a Catskill Mountains hegység lábainál fekvő farmon működő állatmenhely - ahogy neve is utal rá - kizárólag a menthetetlenül beteg állatok esetében alkalmaz eutanáziát, minden más hozzájuk kerülő állatot igyekeznek a tőlük telhető legjobban ellátni, szükség szerint kezeltetni és új gazdát találni nekik. Az örökbe nem adható állatoknak pedig végleges otthont biztosítanak.

 

rob-thomas-es-az-allatok

A menhely a megunt, sorsukra hagyott vagy bántalmazott kisállatok mellett nagyobb háziállatoknak, valamint a kiöregedett New York-i konflislovaknak is otthont ad.

Rob és Marisol gyakori látogatásainak meglett az eredménye: amellett, hogy ideális kikapcsolódásnak tartották, hogy állatok közelében lehetnek, új családtagot is találtak maguknak a menhelyen: 2004-ben örökbe fogadták Tylert, az akkor 4 éves terrier-basset hound keverék kutyust. A kutyát kíméletlen gazdájától kobozták el, és ha akkor a menhely nem fogadja be, a biztos eutanázia várt volna rá.

Tyler új gazdáinál azóta természetesen kivételes bánásmódban (és kényeztetésben) részesül, még a turnéira is elkíséri az énekest. A házaspár azonban nem csak a kutyákat kedveli, Tyler mellett másik kedvencet is tartanak, Calvint, a szürke-fehér kandúrt.

Kapcsolódó linkek:
Pets Alive No-Kill Animal Shelter
Rob és Marisol Thomas non-profit alapítványa: Sidewalk Angels Foundation
Rob Thomas Music

értékelés