- -

Felfüggesztett börtönt és 27 milliós bírságot kapott a barcsi szaporító

Állat és ember

Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson borzalmas körülmények között. Több állatvédő szervezet fogott össze egy évvel ezelőtt, hogy a rémült, beteg, legyengült, alultáplált kutyáknak egy második lehetőséget adjon. A tacskók azóta "bűnjel"-nek számítanak, most végre hivatalosan is örökbefogadhatóvá váltak. ... (0 hozzászólások)

Mégsem vagyunk eléggé kutyabarátok? Érdemes-e állatbarátnak lenni a turisztikai piacon?

Állat és ember

Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját étterembe, hotelbe, és minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket - derült ki a Marketing Professzorok Kft. online kutatásából.... (0 hozzászólások)

Állatkertek éjszakája 13 helyen ma éjszaka!

Állat és ember

Ma este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén.... (0 hozzászólások)

Augusztus 30-31.- Állatkertek éjszakája Pécsett és Debrecenben

Állat és ember

Látványetetésekkel, fényfestéssel, koncertekkel, madarász- és tűzzsonglőr-bemutatóval várják egyebek mellett a látogatókat az Állatkertek éjszakájára csütörtökön és pénteken országszerte több állatkertben.... (0 hozzászólások)

Négylábúak bejárása biztosítva - újabb kutyabarát munkahely és iroda

Állat és ember

Milyen egy igazán trendi munkahely? Az UNION szerint élhető, szerethető és kutyabarát.  A biztosító a saját tulajdonában lévő Kálvin Tower irodaházban tette lehetővé munkavállalói számára, hogy a hét bármely munkanapján négylábú kedvenceikkel érkezzenek munkába.... (0 hozzászólások)

Ideiglenes madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Budapesten

Állat és ember

Ideiglenes madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál hétfőtől augusztus 24-ig.... (0 hozzászólások)

Terápiás kutyák segítik a betegeket az egri kórházban

Állat és ember

Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve. ... (0 hozzászólások)

Tenyésztő vagy szaporító?

Állat és ember

Bizony, az ember legjobb barátja, a kutya, nem kevés hányattatáson megy keresztül, mire eljut gazdájához, és még akkor sem biztos, hogy szép jövője lesz. De vissza a kezdetekhez.... (0 hozzászólások)

Ion, a vakvezető kutya magabiztosságot ad gazdájának

Állat és ember

Mészáros Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének alelnöke szeret segíteni az embereken, három évvel ezelőtt úgy döntött önállóságát még inkább szeretné megerősíteni, méghozzá egy vakvezető kutyával. Jelentkezett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál, és áprilisban megkapta a gyönyörű fekete labradort, Iont. ... (0 hozzászólások)

Így kommunikálnak velünk a kutyák és a törpemalacok

Állat és ember

Családban élő fiatal törpemalacok és kutyák emberekkel való kommunikációs viselkedését hasonlították össze az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) - Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTA) Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport és az ELTE Etológia Tanszék kutatói az Animal Cognition című folyóiratban most megjelent tanulmányban. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés