VADON MAGAZIN - 2006. ÁPRILIS

CÍMKÉK vadon magazin
VADON MAGAZIN - 2006. ÁPRILIS
A VADON magazin az 1897-ben alapított A Természet című folyóirat utódlapja. Megjelenik minden páros hónapban, 52 színes oldalon, újrahasznosított papíron.

A VADON magazin az 1897-ben alapított A Természet című folyóirat utódlapja.
Megjelenik minden páros hónapban, 52 színes oldalon, újrahasznosított papíron
Ára lapszámonként 396 Ft, éves előfizetési díja (6 lapszám) mindössze 1998 Ft, a SÜNI magazinnal közösen (12 lapszám) 3804 Ft.

Már az újságárusoknál a Vadon magazin legújabb száma
Hallja meg Ön is a vadon szavát!

Most megjelent számunk tartalmából:

  • Méreggel védekeznek. A tengeri állatok egy része veszély esetén nem elégszik meg a hagyományos, mechanikus fegyverek bevetésével: igazi vegyi fegyvereket használnak. Mikor és hogyan, kikkel szemben vetik be ezeket? S vajon a tengeri akváriumok lakói veszélyt jelenthetnek-e gondozóikra?
  • Sulawesi búvárszemmel. Az állatbarátok jól tudják, hogy Sulawesi szigetén különleges állatok élnek: itt honos a "szarvasdisznó", vagyis a babirussza, az erdőkben pedig különleges madarak és koromfekete makákók tanyáznak. Ám a szigetet körülölelő víz alatti világ is megannyi meghökkentő lényt rejt. Közülük mutatunk be néhányat olvasóinknak.

VADON MAGAZIN - 2006. ÁPRILIS

  • Szárnyaló őshüllők. A paleontológia több mint százmillió éves történelmében nem könnyű olvasni: időről-időre új elméletekkel rukkolnak elő a szakemberek. Ezek közül most a legújabbal foglalkozunk, mely új megvilágításba helyezi a denevér és dinoszaurusz keverékére emlékeztető pteroszauruszokat.
  • Madárinfluenza - emberinfluenza? Cikkünk aktualitása egyértelmű. Ami különleges benne, hogy ezúttal madarász szakember ír a vélt és valós veszélyekről.
  • Darwin. Charles Darwin nevét mindenki ismeri. Ám az, miképp jutott el zseniális, korszakalkotó evolúcióelméletéig, s milyen lelki válságot okozott számára a vallás és a tudomány összeegyeztetése, már kevésbé ismert. Lapunk fellebbenti a fátylat a múlt elfeledett részleteiről.
  • CITES. Milyen papírokkal hozhatunk be külföldről kisállatot? Mely fajra kell előzetes engedélyt kérni, melyeket kell csak megérkezésünk után bejelenteni? Nélkülözhetetlen információk sok kisállattartó számára.
  • Híadó rovatunkban megannyi aktuális hír közül szemezgetünk. Írunk a legutóbbi túzokszámlálás eredményéről, kiállításokról, vetélkedőkről, s a magyar állatkertek újdonságairól. 

Ha nem ismeri még magazinunkat, ingyenes mutatványpéldányt küldünk! Éljen a lehetőséggel, megéri!

Mutatványpéldány kérhető, illetve információ és előfizetés:
E-mail: szerk@vadon.hu, tel./fax: (1) 266-5449, levélcím: 1242 Budapest, Pf. 455

értékelés