Könnyen felismerhető halfaj: ferdén úszó lazac

Könnyen felismerhető halfaj: ferdén úszó lazac
A ferdén úszó lazac (Thayeria boehlkei) Dél-Amerikában, Brazília folyóvizeiben őshonos. Túlnyomóan fekete és fehér színezetű hal. Különösen tetszetős, mert testoldalán egy feltűnő fekete csík látható.

Ferdén úszó lazac

 

A ferdén úszó lazac (Thayeria boehlkei) Dél-Amerikában, Brazília folyóvizeiben őshonos. Túlnyomóan fekete és fehér színezetű hal. Különösen tetszetős azért, mert testoldalán egy feltűnő fekete csík látható, amely a farokúszójára is átterjed.

 

lazachal
lazachalak

 

A ferdén úszó lazac csapathal


Testtartása kissé ferde (45°-ban felfelé áll), így feje mindig magasabban van, mint a farokúszója, innen származik találó neve is. Csapathal. Tágas, társas, növényes akváriumban jól érzi magát más fajok társaságában is. Egyedül olyannyira nem szeret lenni, hogy inkább félénken meghúzódik az akvárium sarkában.

 

uszo-lazacok


A lazac igényes, gyorsan fejlődő hal


Leginkább a víz középső részében tartózkodik. A víz hőmérséklete 24-26 °C legyen (íváskor 26-28 °C). Igényli a kellően előkészített, gyakori vízcserét. A víz magas nitrittartalmára különösen érzékeny. Gyorsan fejlődik, 7,5 centiméterre nő. Fő tápláléka élő eleség legyen (mint például a víz színén úszó szúnyoglárva) és csak kiegészítésként adjunk száraz eleséget.

értékelés