-
Pénzügyi tanácsadó
-
Bolti Eladó
-
Értékesítő
-
Állásajánlat
-
takarító
-
Műszaki ügyintéző
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
Nyugdíjas operátor
2024. 10. 04
-
IT - security projekt és erőforrás manager
2024. 10. 04
-
Értékesítés támogató mérnök
2024. 10. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A higiénia szó hallatán nem kell feltétlenül vegyi tisztításra és bonyolult műveletek sokaságára gondolni, csupán egyszerű szabályok betartására és következetes tartásra van szükség. Vegyük sorban, mik is lennének ezek:
1. Halainkat mindig tartsuk a számukra optimális vízhőmérsékleten
2. Törekedjünk a változatos étrendre! A jó kondíció, az immunrendszer erőssége a betegségek elkerülésének elsődleges feltétele.
3. Soha ne feledkezzünk meg a kellő oxigénellátásról, amely történhet mesterséges szellőztetéssel vagy a halak létszámának csökkentésével.
4. Kerüljük a medence túlnépesedését! Még akkor se legyen több halunk a kelleténél, ha levegőztetéssel, filtrálással tisztán és oxigéndúsan tudjuk tartani az akvárium vizét, mivel a "tömegnyomor" stresszhez, a stressz pedig betegséghez vezet.
5. Óvjuk halainkat a mechanikai sérülésektől, mert azok könnyen felülfertőződhetnek, és pusztulással járhatnak. Hogyan kerülhetjük el mindezt? Távolítsuk el az éles tárgyakat az akváriumból, és egymás társaságát jól tűrő halakat tegyünk össze.
6. Ne váltogassuk a helyüket, illetve kerüljük a felesleges áttelepítéseket. A helyváltoztatásra, átcsoportosításra különösen az öregebb és az ikrával telt halak érzékenyek.
7. Iktassuk ki, illetve gyakran ellenőrizzük a mérgezési forrásokat (pl. fémvázas medencék gittszigetelését). Ne tegyük az akváriumot dohányfüstös helyre.
8. Az ételmaradékot, elhullott halakat, bomlástermékeket lehetőség szerint azonnal távolítsuk el az akváriumból.
9. Ne hanyagoljuk el a vízcserét!
10. Az élő eleséget (Tubifex, vízibolha) mindig alaposan mossuk meg, mielőtt halainknak adnánk.