Garnéla, mint háziállat

Gondozás

Garnélát tartani viszonylag egyszerű, így kezdő akvaristák is nyugodtan belevághatnak. Viszonylag kis akváriumban is megél, apró termete miatt. ... (0 hozzászólások)

Hazánkban tartják a guppi díszhal tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

Gondozás

Magyarországon tartják a guppi díszhal tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását október 3-6. között, a Pilisben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre szeptember 22-éig még lehet jelentkezni - közölte Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke. ... (0 hozzászólások)

Hogyan kerülhető el az algásodás?

Gondozás

Az akvárium algásodása természetes dolog, a legtöbb tulajdonos találkozik a problémával. Egyes algák növekedése normális és egészséges, de léteznek olyan algák is, amelyek veszélyt jelenthetnek a halakra. ... (0 hozzászólások)

Időnként szükséges vizet cserélni az akváriumban

Gondozás

A megfelelően kivitelezett vízcsere javítja halaink életminőségét. Még a legprofibb szűrőrendszer sem annyira hatékony, mint a víz tisztára való cserélése - derül ki a Fressnapf cikkéből. ... (0 hozzászólások)

A leggyakoribb halbetegségek, amit egy akvaristának ismernie kell

Gondozás

Kezdő és gyakorlott akvaristákkal egyaránt előfordul, hogy megbetegszenek a halai. Ilyenkor az első és legfontosabb dolog az, hogy felismerjük beteg-e!... (0 hozzászólások)

Milyen legyen az akvárium aljzata?

Gondozás

Az aljzat sokféle anyag lehet, napjainkban leginkább mosott sóder, kvarchomok és gyöngykavics. Az, hogy melyiket választjuk, a halak igényeitől függ...... (4 hozzászólások)

Etikus díszhaltartásról is szó volt a Halak Napján

Gondozás

Lizicai Márk, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének tagja izgalmas előadást tartott a Halak Napján az etikus díszhaltartásról. Videó.... (0 hozzászólások)

A legfontosabb eszközök kezdő akvaristáknak

Gondozás

Minden akvarista volt kezdő. Egyesek profivá válnak, mások nem. A kezdeti lépések viszont minden halrajongó számára emlékezetesek maradnak.... (0 hozzászólások)

Díszhalak, a kisméretű lakások ideális háziállatai

Gondozás

Sokan szeretnének kutyát vagy macskát, de életkörülményeik nem teszik lehetővé számukra egy örökmozgó háziállat tartását. Nekik találták ki az akváriumi díszhalakat ... (0 hozzászólások)

Nem fáznak a halak az akváriumban?

Gondozás

Az akváriumi halfajok többsége melegvízi. Tartásukhoz az optimális vízhőmérséklet 18-27°C között ingadozhat. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a halak hidegvérű állatok, és a testhőmérsékletük megegyezik a külső környezet, vagyis a víz hőmérsékletével. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés