Az öntetek teljesen átalakíthatják a főételek ízvilágát

Az ételkészítés során számtalan különféle öntetet használunk, akár magára az ételre, akár pedig az elkészült étel mellé szervírozva. Az öntet szerepe nagyon fontos, hiszen általa egy átlagos étel is pillanatok alatt feldobható, nem beszélve arról, hogy ízletesebb, érdekesebb lesz a kitálalt fogás. Emellett az ennivaló sokkal jobban esik, hiszen nem lesz száraz, így könnyebben elfogyaszthatóvá válik.

Ha a készétel mellé szeretnénk különböző szószokat tálalni, akkor ehhez mindenképpen érdemes öntetestálkát használni.

Az öntetestál előnyei

Ha az étel mellé közvetlenül tálalod a szószt, akkor az szétfolyik, lecsöpög, vagy összekeni az ételt, de sem funkcionálisan, sem pedig esztétikailag nem megfelelő megoldás. Az indepack.hu öntetestálkáiba azonban higiénikusan tudod elhelyezni a folyékony kiegészítőket, ezért bármilyen étel mellé is adsz valamilyen plusz mártást vagy savanyúságot, mindenképpen érdemes ezeket használni.

Az öntet az étel ízét is módosíthatja, hiszen egy nehezebb ételen simán könnyíthetünk egy joghurtos vagy tejfölös szósszal, míg egy egyszerűbb, kevésbé ízes ételt gyorsan feldobhatunk egy csípős vagy egy karakteres fokhagymás öntettel.

Az öntetek száma végtelen

Nagyon sok alapszósz létezik, ezek minden séfnek a kisujjában vannak. Azonban nem szükséges leragadni a klasszikus verzióknál, hiszen érdemes kikísérletezni a saját változatokat is, mivel az emberek szeretik az új ízeket.

Készítsd el a “ház specialitását”, ez ugyanis egyedivé teheti konyhádat, és a vendégek körében hamar elterjed a híre.

A szószostálak szerepe

Az elviteles ételek esetében kihagyhatatlanok ezek a csomagolóanyagok, melyekhez tetőt is tudsz vásárolni. Ha csak egy egyszerű sült kolbászról van szó, akkor is javasolt azt külön kis dobozba tenni, hiszen a vendég sokkal higiénikusabban fogja tudni azt elfogyasztani. Nem beszélve arról, hogy a zsír nem fog ráfolyni az ételre, és nem fog össze-vissza csöpögni.

Milyen anyagot érdemes választani?

Többféle alternatívát is találhatunk erre a csomagolóanyagra. Maradhatunk a klasszikus műanyagnál, de választhatunk lebomló, környezetbarát anyagból készült tálkákat is. Műanyagból víztiszta PVC vagy PP anyagból készült termékeket tudunk vásárolni, ezek előnye, hogy átlátszóak és szelektíven gyűjthetőek.

Ha a környezetbarát megoldás híve vagy, akkor a PLA tálat ajánljuk, ami magas keményítőtartalmú gabonából készül, és teljesen úgy néz ki külsőleg, mint a műanyag.

Az ökocsomagolások közé tartozik a búzaszalma tálka, ez külsőleg a kartonra hasonlít. Ehhez is vásárolhatsz tetőt, lezárva azonban nem fog látszani a beletett öntet. A fenti termékek mindegyike alkalmas áruházi kóstoltatáshoz, termékbemutatáshoz is.

Az öntetet mindenképpen külön tálban érdemes kínálni, hiszen sokkal ínycsiklandozóbb, ha a főételre a vendég teheti rá azt, ízlése szerint, vagy mártogatósként fogyaszthatja. Ezáltal ugyanis például egy saláta a fogyasztásig friss és ropogós maradhat, mivel nem fog folyamatosan órákig a szószban ázni.

értékelés