-
Terület karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 11. 08
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | Veszprém
2024. 11. 08
-
Szenior Könyvizsgáló Asszisztens
2024. 11. 08
-
HR csoportvezető - Tatabánya
2024. 11. 09
-
Karbantarás vezető - Orosháza
2024. 11. 09
-
Irodavezető - Tatabánya
2024. 11. 09
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kávéipar folyamatos virágzásával és az igények folyamatos növekedésével a kávé gyártóknak és a forgalmazóknak is lépést kell tartaniuk. A kávé ma már nem csak egy ital a sok közül, hanem élvezeti cikk.
A Caffé Perté kínálatában filteres kávék is megtalálhatók, hiszen sok koffeinrajongót szolgálnak ki széles termékkínálatukkal. Minden kávéimádónak megvan a maga módszere arra, hogy miként készíti el kedvenc feketéjét és sokan a filteres kávé mellett teszik le a voksukat. A eszpresszó kávé és a filteres kávé is ugyanazokból a kávébabokból készül. Az őrlemények minőségében, a főzési időben és módban tudunk különbséget tenni. A filteres kávé készítésekor forró vizet csorgatunk a kávéra. Főzéskor nem keletkezik nyomás, mint a hagyományos eszpresszónál. Sokkal több vizet kell felhasználni a főzéséhez, és több időbe is telik, mire hozzájuthatunk az italunkhoz. Eszpresszóknál 8-10 bar nyomáson átpréselik a vizet a kávéőrleményhez. A nyomás hatására a víz ki fogja vonni a cukrot, és egy ízekben gazdag ital lesz a végeredmény. A filteres kávé főzése során először a kávé nedvesedik át. A folyamat közben szén-dioxid szabadul fel és emiatt a víz áramlása is könnyebbé válik. Ez körülbelül egy 30 másodperces folyamat. Ezt követően további 10-12 percnek kell eltelnie ahhoz, hogy a főzési folyamat véget érjen. Körülbelül 20 perc alatt juthatunk így friss kávéhoz. Az olaszok által annyira kedvelt eszpresszónak már a neve is sejteti, hogy egy gyors eljárással készülő italról van szó. Ezek a kávék körülbelül 30 másodperc alatt készülnek el, és máris kortyolhatjuk az ízletes nedűt. Lehetséges, hogy valamilyen tejalapú kávét választunk, de ennek elkészítése csupán egy pár perccel növeli meg az elkészítési időt. A filteres kávé egy könnyed textúrájú ital és sokkal kevésbé koncentrált, mint az eszpresszó. Ennek köszönhető, hogy kevésbé intenzív az íze. Sokak kedvence, akiket nem hoz lázba az intenzív és erős kávé, illetve jobban kedvelik a lágyabb ízeket. Az eszpresszó szinte szirupos érzetet nyújt a szájban és aromája utánozhatatlan! Mivel mindenkinek más az ízvilága és mást preferál, ezért nehéz különbséget tenni a kettő között. Egy biztos, hogy a filteres kávé sokkal lágyabb, nagyobb mennyiségű ital, alacsonyabb koffeintartalommal, tisztább ízprofilokkal rendelkezik.Az eszpresszó sokkal koncentráltabb, sűrűbb, testesebb ital, krémes textúrával. Az adott kávé típustól függ, hogy melyik kávénak melyik elkészítés teszi a legjobbat. Kísérletezz bátran! Egy biztos, a kávé minden formája ad egy löketet, hiszen azonnal tettre késznek fogjuk érezni magunkat és feltöltődönk energiával. Teljesen mindegy, hogy filteres vagy eszpresszó az, amit készítünk, a reggelek enélkül nem is indulhatnak el. Igyekezzünk a legjobb minőségű kávét beszerezni, bármelyik főzési eljárásról is legyen szó. A kedvenc italunkat a legjobb elfogyasztani a környezetben, a természet lágy ölén, ahol a friss levegő és a kávé illata keveredik.Van-e különbség a filteres és a presszókávé között?
A főzési módszerek
Mennyi idő alatt készül el?
Van-e ízkülönbség?
Melyik kávé a jobb?