VADON MAGAZIN - 2006. OKTÓBER

VADON MAGAZIN - 2006. OKTÓBER
Gyalogos papagájokról, százesztendős gyíkokról és a "magyar mamutról" olvashatunk a VADON Magazin legújabb számában.

A VADON magazin az 1897-ben alapított A Természet című folyóirat utódlapja.
Megjelenik minden páros hónapban, 52 színes oldalon, újrahasznosított papíron
Ára lapszámonként 396 Ft, éves előfizetési díja (6 lapszám) mindössze 1998 Ft, a SÜNI magazinnal közösen (12 lapszám) 3804 Ft.

A taratalomból:

  • Gyalogos papagájok és százesztendős gyíkok  - A világ természeti kincsekben egyik leggazdagabb szeglete Új-Zéland. Itt élnek a különös, repülni nem tudó papagájok és a legidősebb gyíkok. Egykor e sziget adott otthont a hatalmas futómadaraknak, a moáknak is.
    VADON MAGAZIN - 2006. OKTÓBER

  • Újra Rudapithecus! - A Vadon magazin a hazai tudományos lapok közül elsőként ad hírt az emberré válás korai szakaszának szenzációs leletéről.

  • Utat építettek, ősállatot találtak  - Milyen volt a "magyar mamut"? Hol találtak hazánkban eddig jelentősebb mamutleleteit?  Végre egy összefoglaló cikk, amely bemutatja, hogyan éltek egykor ezek az ősemlősök a Kárpát-medencében.

  • Ahol mindig történik valami   - A Nyíregyházi Állatpark hazánk legdinamikusabban fejlődő állatgyűjteménye. Az idei év különösen bővelkedett újdonságokban, egyebek mellett elefántok, indiai- és széles szájú  orrszarvúk érkeztek. Szaporulatban sem volt hiány, jaguárkölykök, katta makik, különféle selyemmajmok születtek, koronás daru fiókák keltek, sőt a tengeri akváriumban  tizenhét bambuszcápa bébi is nevelődik.

  • "A veréb is madár" - de még milyen! -  A házi veréb talán a világ leggyakoribb madara, mégis keveset tudunk róla. A cikk a legújabb hazai kutatások tükrében foglalkozik ezzel az ismeretlen ismerőssel.

Ha nem ismeri még magazinunkat, ingyenes mutatványpéldányt küldünk! Éljen a lehetőséggel, megéri!

Mutatványpéldány kérhető, illetve információ és előfizetés:
e-mail: szerk@vadon.hu, Tel./fax: 266-5449, Levélcím: 1242 Budapest, Pf.: 455

értékelés