VADON MAGAZIN - 2006. JÚNIUS

VADON MAGAZIN - 2006. JÚNIUS
Magyarország menyétféléi - Sutba dobhatunk sok régi természettudományos könyvet. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy jó néhány állatfaj viselkedése és állománya más, mint az azokban leírtak.

A VADON magazin az 1897-ben alapított A Természet című folyóirat utódlapja.
Megjelenik minden páros hónapban, 52 színes oldalon, újrahasznosított papíron
Ára lapszámonként 396 Ft, éves előfizetési díja (6 lapszám) mindössze 1998 Ft, a SÜNI magazinnal közösen (12 lapszám) 3804 Ft.

Már az újságárusoknál a Vadon magazin legújabb száma
Keresse a tukános címlapot!

Most megjelent számunk tartalmából:

  • Maga a paradicsom - Costa Rica egy igazi öko-ország, amely részben az ökoturizmusból él. Nemzeti parkjai hatalmasak, állat és növényvilága bámulatos. Szerzőnk e csodálatos ország élővilágával ismerteti meg olvasóinkat.
    VADON MAGAZIN - 2006. JÚNIUS

  • Akárcsak Afrika - Állatkertjeink az elmúlt időszakban sosem látott gyorsasággal fejlődnek. A Debreceni Állat- és Növénykertben nemrég két tágas és esztétikus kifutórendszer épült. Az egyik Afrika, míg a másik Dél-Amerika állataiból mutat be néhányat. Debrecen mellett meglátogattuk Bodzát, a Veszprémi Állatkert új medvéjét is, megnéztük mi újság Jászberényben, s hogyan teltek a Nyíregyházi elefánt bika  első napjai.

  • A Dunáról - másképpen. Azt hisszük, ismerjük hazánk legnagyobb folyóját, pedig ez nem igaz. Cikkünkben számos érdekességről olvashat az érdeklődő.

  • Más bőrébe bújni  - Az őskor kezdetei óta használja fajunk öltözködésre, a hideg ellen a különféle állatbőröket. Ám mifélék lehetnek ezek a bőrök-szőrők? Milyen évezredes hagyományai vannak az irha kikészítésének? Hogyan  és mikor kell birkát nyírni? Miért nem lehet bolhás a csincsilla? Miért nem ázott át az indiánok bőr inge? Csak néhány kérdés, amelyekre cikkünk szerzője választ ad.

  • Magyarország menyétféléi  - Sutba dobhatunk sok régi természettudományos könyvet. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy jó néhány állatfaj viselkedése és állománya más, mint az azokban leírtak. Magazinunk most induló sorozatában összefoglaljuk mit tudunk ma egyes kevéssé ismert állatcsoportokról. Jelen számunkban négy menyétfélével foglalkozunk.

  • Poszteren - A Győri Állatkert oroszlánkölykei. A kép a gyermekszobák dísze lehet.

  • Híradó rovatunkban  - programajánló természetbarátoknak

  • Mi újság az Állatkertben?  - Képes hírek a Fővárosi Állat- és Növénykertből 

Ha nem ismeri még magazinunkat, ingyenes mutatványpéldányt küldünk! Éljen a lehetőséggel, megéri!

Mutatványpéldány kérhető, illetve információ és előfizetés:
e-mail: szerk@vadon.hu, Tel./fax: 266-5449, Levélcím: 1242 Budapest, Pf.: 455

értékelés