Kisemlősök

Miért száraz a skinny tengerimalacom bőre?

kategória Kisemlősök
Kérdező Pukanci

Kérdés

Jó estet kívánok!

A segítséget szeretném kérni, mivel van egy skinny tengerimalackám, de nagyon száraz a bőre. Mitől lehet es mivel segíthetek rajta?

Előre is köszönöm válaszát!

Schmeidler Natalia

Válasz

Kedves Gazdi!

A kopasz malackák bőre könnyen kiszárad. Ha fehér "korpás" foltok vannak a malin, atka tünete, ajánlott lenne állatorvoshoz vinni, aki ad rá cseppet vagy injekciót. Amit általánosan el tudok mondani, hogy a száraz foltot vékony rétegben be lehet kenni 3-4 naponta egyszer babaolajjal, vagy olívaolajjal, ami segít puhítani a bőrt. (Ha csak simán száraz, hámlik, de nem fehéres korpás és nem megvastagodott a bőr, mert az élősködőre utal.)

Plusz nem mindegy, milyen az állat táplálása. A táp nem tartalmazhat magkeveréket, általában a Vesele laga gyártó Cavia nature és Cavia complete tápját szoktam javasolni. Az egyetlen "magféle", amit most ajánlanék a kopasz malacnak, az a boltban kapható natúr zabpehely (kb 300 Ft fél kg), mivel fehérjét és E-vitaminokat tartalmaz, segít a bőrének és a fogaknak, ebből naponta egy evőkanállal lehet a malactáphoz szórni plusz vitaminforrásnak.

Nagy Nóra tengerimalac-tenyésztő

Olvass tovább!

Hány évig él a tengerimalac?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »