Kisemlősök

Tengerimalacom fél az új ketrecében...

kategória Kisemlősök
Jelleg Egyéb
Kérdező Ad4m35

Kérdés

A tengerimalacomnak vettem egy új ketrecet áttettem és fél benne:/ (tőlem) Az előző ketrecébe nem félt tőlem . Ez természetes ,hogy az új helyén fél? És az nem baj hogyha 5-10 percenként ürít?

Válasz

Kedves Gazdi!

A tegnerimalackák természete különböző, vannak félősebb állatkák, illetve félősebbek a fiatalabb malackák. Előfordulhat, hogy az új helyén fél. Esetleg más helyre került a nagyobb ketrec pl. nagyobb megvilágítást kap esténként? Az egyik trükk, hogy ha kívülről a ketrec egyik felét letakarják törülközővel, az árnyékos rész biztonságot ad, és ott bátrabb lesz a malacka. Ilyenkor az árnyékos részre kell tenni az etetőt, itatót, szénát. Kb 1-2 két után megszokja az új helyét.

A tengerimalacok alapvetően társas lények, és a félősebb malackák boldogabbak és bátrabbak lesznek, ha kapnak egy azonos nemű társat. A tengerimalacok kb 10-15 percente bogyóznak és kb 20-30 percente pisilnek. Nem lehet őket szobatisztaságra szoktatni. Ha a végtermék olyan állagú mint szokott, a bogyók kapszulák, a vizelet fehéres, áttetsző, akkor ez normális.

Nagy Nóra tengerimalac tenyésztő

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »