Kutyák

14 éves vak kutyámnak egyre rosszabb a szaglása és a hallása sem igazi...

kategória Kutyák
Jelleg Öregedés
Kérdező peaceshia

Kérdés

Jo napot!

eloszor is leirnam hogy az en allatom egy foxi szuka es 14 eves sajnos nem lat, de ez nem az oregedestol van mar 4 eves kora ba tortent hogy halyogos lett a szemere../ akkoriban nem lehetett megmutenni itt nem volt elegendo felszereles a dokinak...lenyeg hogy valszinu hogy azert is van hogy remeg... ugyertem hogy reszket, a ketto egyben az is lehet, a vaksag es az oregedes...!

tulajdoneppen en vagyok a szeme, en vezetem viszem setalni meg minden (hisz egyedul eleg nehezen tajekozodik) ..tulajdonkeppen most kezdtett ugy hosszasabb ideig aludni, de en nem lattom hogy szenvedne! eszik, iszik, ha ugy van akkor jatszik is... a fogai meg azert jo allapotban vannak es a doki szerint (2 eve kb volt vizsgalaton) a szive is eleg eros!

na de most eszrevettem hogy mar eleg gyenge lett a szaglassa, es a hallasa sem az igazai... Nagyon szeretem az allatomat, de nem tudom hogy onzoseg -e hogy hagyom elni ilyen allapotaba szegenyt...:(Szeretnek velemeny kerni hogy mi lenne a helyes dontes..igy eljen meg egy -ket evet vagy inkabb altassuk el?!

ami persze szamomra borzaszto, hisz en hogy vegyem el az eletet tole?!

 

válaszát köszönöm!

Erika


Válasz

Kedves Erika!

Idős kutyákat évente többször is érdemes megmutatni állatorvosnak, Ön azt írja, hogy kutyusa 2 éve volt utoljóra vizsgálaton. Így még mielőtt én bármit is írhatnénk látatlanban, mindenképpen azt javaslom, hogy mutassa meg kutyáját kezelő állatorvosának. Egyébként ha a kutyus, eszik, iszik, jól van és játékos, akkor egyáltalán nem indokolt az eutanázia. Ők nem olanok mint az emberek, megszokják a hiányosságaikat és nem zavarja ez mindennapjukat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »