Kutyák

Hogyan kezeljem a bordeauxi dogom allergiáját?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Ferenc35

Kérdés

Kedves Doktor Úr/Hölgy! A bordeauxi dog kan 3 éves kutyám az elvégzett tesztek alapján allergia problémákkal küzd. A Medrol tabletták javítanak a problémán de nem igazán hatékony és a kutya súlyvesztése is jelentős. Van-e valami ismert lehetőség a tünetmentes kezelésre? Nagyon költséges teszteken vagyunk már túl. Kérem Önöket ha tudnak segítsenek. üdvözlettel: H. Ferenc


Válasz

Kedves Ferenc! Leveléből nem derül ki, hogy mire (mikre) lett allergiás a kutyus. De ettől függetlenül fontos tudni, hogy az allergiás bőrpanaszok hátterében nagyon sokféle ok húzódhat meg! Hogy kialakuljon a túlérzékenység bizonyos allergénekre, ezt több tényező is elősegítheti. - Lehet, hogy a szervezet méreganyagokkal terhelt. Ilyenkor a test a bőrt szelepként használja, - toxinokat választ ki, amelyeket a májnak ill. a vesének kellene, de azok már túlterheltek. - Krónikus bélműködési-zavar is állhat a háttérben, melyet a kész- és konzerv ételek túl nagy aránya okozhat a táplálkozásban. Nyers kosztra való átállás már fél gyógyulást jelenthet. - Oka lehet bolhaallergia is.

Az állatorvos meg tudja állapítani, hogy ténylegesen erről van-e szó, és ha igen, megadja a szükséges kezelést, és rövid időn belül tünetmentes lesz a kutya. Tehát nagyon szerteágazóak lehetnek az okok, és akkor még az esetleges lelki háttérről nem is beszéltem. Minden ilyen és hasonló esetben ezért azt tudom csak javasolni, hogy feltétlenül szükség van egy alapos kivizsgálásra, a lehetséges okok felderítésére, az előzményeknek, az állat körülményeinek és tüneteinek a megismerésére. Ehhez azonban mindenképpen fel kell keresnie egy homeopata állatorvost, aki egy fizikális vizsgálat és egy részletes beszélgetés után tudja eldönteni, mely szerre / szerekre van kedvencének szüksége, mely(ek) az egyedileg a legmegfelelőbb(ek) a számára a gyógyuláshoz. Javaslom, hogy olvassa el a legfrissebb írásomat is az allergiás betegek homeopátiás kezelési lehetőseiről is: "Allergia ellen homeopátiás deszenzibilálás". Ha szeretné, én is szívesen segítek. Ez esetben, kérem, hívjon időpont-egyeztetés végett a következő számon: 06 (20) 928-4425. Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »