Kutyák

2 éves buldogomat idén műtötték megnyúlt szájpadlással...

kategória Kutyák
Kérdező Zsuzsa

Kérdés

Tisztelettel szeretném megkérdezni, mit gondolnak a következő szintomákról. Kutyám 2 éves francia bulldog, ez év áprilisában megműtötték megnyúlt szájpadlással és orrnyíilását plasztikázták, műtét előtt és után sok antibiotikumot és szteroidot szedett,de a műtét nagyszerüen sikerült. 2 hónap elteltével július végén kialakult nála egyszerre szőrhullás,otitis,vakaródzás és a tappancsán inflamáció ill. a lábujjai között vörös dudorok,amelyeket erősen nyalt. Újból kapott antibiotikumot, minimális javulás a lábain, de a otitis conofite-tel és a sampons fürdetés megszüntette a szőrhullást és a vakaródzást. A lábujjai között még gyulladás van,néha a tappancsai is vörösödik,megduzzad. Alig visszük ki sétálni,mert utánna mindig rosszabb. Csináltattunk allergia tesztet környezeti hatásokra /kinti és benti/, szerencsére negatív lett.

Most újból kap antibiotikumot és samponnal tisztántartom a lábát,aleo vera-val kenegetem. Nem súlyos szerencsére,de nem múlik el. Az állatorvosok továbbra is allergiára gyanakszanak és cyclosporina+szteroid-s kezelést ajánlanak,amit én nagyon nem szeretnék a súlyos mellékhatások miatt. Valóban allergia annak ellenére,hogy negatív lett a teszt?? Milyen más típusú betegségre utalhatnak a mind a 4 tappancsán mutatkozó színtomák?? Milyen kezelések kevésbé drasztikusak lehetségesek???

Nagyon várom válaszukat, kérem szépen segítsenek, hogy meggyógyuljon a kiskutyám!

Előre is köszönök minden segítséget!!

Üdvözlettel: Zsuzsa&Fülike

Válasz

Nehéz erről a történetről bármi okos véleményt mondani, leginkább azért, mert csak az egyik oldal elmondásából ismertük meg az esetet. A tapasztalatom szerint ilyenkor sok függ attól is, miről is esett szó (vagy esett-e egyáltalán szó) a kezelőorvosával történt beszélgetésekben. Ha az eddigi kezelések nem vezettek tartós és egyértelmű javuláshoz, akkor tovább kell kutatni az okokat, tovább kell vizsgálni a kutyát. Ha a jelenlegi kezelő orvosainak nem jutnak eszébe továbblépési lehetőségek, akkor esetleg váltani kell, meg kell mutatni másoknak is, vagy el kell vinni pl. bőrgyógyászati szakrendelésre (mondjuk az egyetemi klinikára). Előbb-utóbb csak megszületik a valós diagnózis.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »