Kutyák

Nemrég meghalt a 11 éves, udvari komondorom. Másfél napig étvágytalan volt, enni nemigen evett, de láttam, hogy ivott. Körülötte pedig zöld legyek jelentek meg. Azonnal átnéztem és a szőrében, a combján és a hátrészén rengeteg apró, fehér kukacot találtam. Hipermaganos vízben megfördettem ahogy tudtam, mert nem szerette a vizet, a férgeket szivaccsal, kefével megpróbáltam eltávolítani, majd Betadiddal alaposan belocsoltam a helyüket, majd beszőrtam Tetrán porral. A szőrét az érintett helyen ahogy tudtam levágtam. Következő reggel sajnos halva találtam a házában. Mit tettem rosszul?

kategória Kutyák
Kérdező Eco1977

Kérdés

Nemrég meghalt a 11 éves, udvari komondorom. Másfél napig étvágytalan volt, enni nemigen evett, de láttam, hogy ivott. Körülötte pedig zöld legyek jelentek meg. Azonnal átnéztem és a szőrében, a combján és a hátrészén rengeteg apró, fehér kukacot találtam. Hipermaganos vízben megfördettem ahogy tudtam, mert nem szerette a vizet, a férgeket szivaccsal, kefével megpróbáltam eltávolítani, majd Betadiddal alaposan belocsoltam a helyüket, majd beszőrtam Tetrán porral. A szőrét az érintett helyen ahogy tudtam levágtam. Következő reggel sajnos halva találtam a házában. Mit tettem rosszul? Semmi jele nem volt, sem a mozgásában, sem a viselkedésében. Nagyon tiszta helyen tartottam, a szőrét keféltem, bár tény, hogy most a meleg miatt elég filces volt. Jó húsban volt, nem volt gyenge. Ebbe belehalhatott ilyen rövid idő alatt? A választ előre is köszönöm!

Válasz

Részvétünk. Valószínűleg orvosi ellátásra lett volna szüksége. A tünetekből ítélve valamilyen seb lehetett rajta, ami elfertőződött, nem lett kezelve. Ilyenkor nagy fájdalmai, kínjai vannak az állatnak, egy idő után már nem is eszik. Ilyenkor mindig azonnal orvoshoz kell fordulni!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »