Kutyák

Elfogadható, ha egy kutya bizonyos helyzetekben agresszívvé válik, vagy ezt mindenképpen orvosolni kell/lehet?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező gyorgyi.ember

Kérdés

Elfogadható, ha egy kutya bizonyos helyzetekben agresszívvé válik, vagy ezt mindenképpen orvosolni kell/lehet? 3 éves, 1 éve befogadott foxink egyes szituációkban megkap minket. Például odabújik hozzánk, hogy simogassuk, de ha a nyakát átöleljük (finoman, nem szorítva), akkor rákap a kezünkre. Ugyanezt csinálja, ha el akarjuk valahonnan küldeni, és ehhez a kezünket is megemeljük. Azt sem szereti, ha álmából felébresztjük, hogy menjen arrébb, mert mondjuk pont az ajtóban fekszik. Sajnos a család nem ért abban egyet, hogy ezeket a kutyával kapcsolatos szabályokat nekünk kellene betartani, vagy a kutyát kellene valahogyan átnevelni. Eddig előtte egyetlen kutyánk volt, egy foxikeverék, két hónapos korától élt nálunk, 18 évet élt, és bármit csinálhattunk vele, sosem volt agresszív, pedig semmiféle direkt nevelést nem kapott. A családdal élt, az ágyunkban aludt, az asztalnál kunyizhatott, soha fel sem merült a "ki a falkavezér" kérdés, mégsem bántott soha senkit, sem embert, sem állatot, és hívásra is azonnal odajött. Ez a kutya miért ilyen dilinyós? Mit lehetne tenni vele?

 

Válasz

Kedves Györgyi!

Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.hu honlapon keresztül elérhető "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő e-oktatást.

- Sokkal korábban kellett volna szakemberhez fordulni !
- A leírtak alapján a tünetek és reakciók eléggé összetettek, egy helyszíni megfigyelés, adatfelvétel és a tartási körülmények ellenőrzését követően lehet érdemben tanácsokat adni, tréning lehetőségeket megbeszélni. (Kb. 4-6 tréningóra szükséges és kb. 6 hónap után jelentkeznek az első érdemleges változások.) -
Bach-virágterápiávalis lehet segíteni!

keressenek nyugodtan, segítek!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »